• 1

Rajaner ukida od 500 do 700 radnih mesta

Kompanija ima oko 17.000 zaposlenih širom Evrope

  • 1

Izvršni direktor irske niskotarifne avio-kompanije Rajaner, Majkl O'Liri, izjavio je danas da planira ukidanje od 500 do 700 radnih mesta.

Njegova izjava je usledila nakon što su akcionari prethodno tesnom većinom odobrili šemu bonusa, koja bi O'Liriju mogla doneti zaradu od oko 100 miliona evra u narednih pet godina.

Šemu bonusa, kojom se od O'Lirija zahteva da ili udvostruči profitabilnost ili cenu deonica avio-kompanije u roku od pet godina, podržana je sa 50,5 odsto glasova na skupštini akcionara, prenosi agencija Rojters.

Direktor Rajanera je rekao da je postigao vrlo značajan napredak u pregovorima sa sindikatima, ali da avio-kompanija ima višak od 500 pilota i da planira ukidanje između 500 i 700 radnih mesta, čime bi mogao biti pogođen i Dablin, gde je sedište kompanije.

Ryanair avion

Foto: Wikimedia/Arpingstone

Pojedinim radnicima je, prema rečima O'Lirija, ponuđeno 12-mesečno neplaćeno odsustvo, dok će drugi u narednim nedeljama dobiti otkaz ugovora o radu.

Kompanija ima oko 17.000 zaposlenih širom Evrope i upozorila je u julu da bi mogla ukinuti čak 900 radnih mesta. O'Liri je tada najavio da će se otpuštanja realizovati krajem septembra i ponovo nakon Božića. O'Liri je tada naveo da kompanija ima 500 pilota i 400 članova kabinskog osoblja više nego što je potrebno.

O'Liri je u februaru izjavio da će još pet godina ostati u Rajaneru, avio-kompaniji čija se cena deonica praktično prepolovila tokom poslednje dve godine, usled serije sporova sa sindikatima i kašnjenja isporuke Boingovih aviona "737 max".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>