• 2

Znate li ko poseduje zemlju u Kanadi? Ne, nisu u pitanju njeni građani

Samo 9,7 odsto zemlje je u privatnom vlasništvu, dok je ustatak u "rukama" Krune

  • 2

Druga najveća država na svetu je Kanada, ona je i jedna od najurbanizovanijih država. Ipak, niko od njenih građana nema pravo da poseduje zemlju. Ona je u vlasništvu britanske kraljice Elizabete II, koja je poglavar države.

Zakoni u većini provincija evoluirali su iz britanskog prava, tako da umesto da direktno poseduju zemlju, Kanađani imaju pravo na zakup. To znači da mogu da imaju samo vlasništvo nad imovinom.

Samo 9,7 odsto zemlje je u privatnom vlasništvu, dok je ustatak u "rukama" Krune. U ime Krune njime upravljaju razne agencije ili odeljenja vlade Kanade.

Od zemlje koja je u vlasništvu kraljice, 50 odsto upravlja pokrajinska vlada, a ostatak savezna vlada. Sva zemlja je predstavljena kao javna i uglavnom se koristi kao nacionalni park, šuma, privatni dom ili za poljoprivredu.

U Kanadi, prema poslednjem popisu živi 37 miliona ljudi.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draxa

    Pa sta birno je da je narod zadovoljan i srecan. Dok mi razmatramo gluposti i trosimo energiju oni ljudi zive zivot punim plucima . A mi ko na infuziji i jos ce mo da im se smejemo. E svasta se ode naslusa od dusebriznika.

  • Лицемер

    То је баш демократски, нема шта!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke