• 28

Penzionerima 5.000 dinara između 20. novembra i 1.decembra: Vučić najavio i povećanje plata

Predsednik Srbije je rekao da će ta jednokratna pomoć najviše značiti penzionerima sa najmanjim primanjima i da će moći da se spreme za slave Aranđelovdan i Svetog Nikolu, kao i Božić.

  • 28

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će penzioneri jednokratnu pomoć od 5.000 dinara dobiti u periodu između 20. novembra i 1. decembra.

- Najkasnije do 1. decembra ćemo penzionerima da uplatimo 5.000 dinara - rekao je Vučić gostujući na Pinku.

Dodao je da će ta jednokratna pomoć najviše značiti penzionerima sa najmanjim primanjima i da će moći da se spreme za slave Aranđelovdan i Svetog Nikolu, kao i Božić.

Vučić je podsetio da će od novembra biti povećane plate u javnom sektoru, a a najviše medicinskim sestrama.

Aleksandar Vucic

Printskrin: TV Pink

Povao je mlade da ostanu u Srbiji i da imaju više dece i istakao da samo tako možemo da opstanemo.

- lako je reći meni da pričam gluposti i daj veću platu pa ću da ostanem u zemlji. Pa ne može niko da ti da to za tri dana, niti za tri godine. Ali, smo u poslednjih pet godina sa 330 evra plate povećali na 510 evra koliko će sada biti. Kada bio takav progres imali u narednih pet godina pa da bude 780 evra, što bi bio izvanredni rezultat. Srbija bi velikom brzinom pristizala razvijene zemlje po visini plate, ali za to je potrebno vreme i strpljenje - izjavio je on.

Vučić, takođe, kaže da se užasava tekstova u medijima kako Nemačka i druge evropske zemlje čakaju naše radnike.

- Iz kože mi dođe da iskočim kada vidim kako se reklamiraju druge zemlje. Treba da gradimo svoju zmelju i da nam Srbija bude puna deca, a ne da gradimo druge zmelje i njima da ostavljamo svoju decu - poručio je predsednik.

Dodao je da naša ekonomija neće moći da izdrži da ko ne bude imao ko da radi.

- Ostanite ovde da se borimo zajedno i hvatamo karak sa svetom, a to ćemo uspeti digtalizacijom, robotikom i veštačkom inteligencijom - poručio je Vučić i dodao će država nastaviti da sve više da privlači strane investicije.

Hvala građanima što su razumeli da je težak put dobar za Sbiju i hvala im na toj vrsti odgovornosti, dodao je predsednik Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    Prestanite da pravite nas na debile sta je 5000 i jos za slavu

  • Nenad

    Ima li za 5000 hiljada dinara da se kupi prase za slavu

  • Cane

    Hvala svima koji su podržali predlog da se pomogne našim najstarijim sugradjanima. Ovo su lepe vesti za naše penzionere, koje će im omogućiti da popune svoj lični budzet,da kupe lep poklon svojim unucima.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke