• 13

Bosanci otišli u Nemačku da rade, pa ostali bez para i na ulici, rekli su im samo "Vlasnik je umro"

Nisu imali ni za kartu nazad, pa su, kako kažu, ostali očajni i iscrpljeni u tuđoj zemlji

  • 13

"Otišli smo da zaradimo, da dostojno prehranimo porodice, ali u Nemačkoj smo bili i gladni i žedni. U BiH se vraćamo prevareni, bez marke", ispričali su za Zeničani Muamer Muračević i Delmin Omeragić.

Firma "Power Montaža" iz Zagreba poslala ih je na rad u “obećanu zemlju”. Radili su mesec i po i za svoj posao nisu plaćeni. Kako kažu Muračević i Omeragić, ostali su im dužni po 2.000 evra.

- Imamo još kolega koji su isto zaglavili ovako, ostali su im dužni više od 1.500 evra. Oko petnaestak ljudi je "izvisilo" i dovedeni su na ivicu propasti iako su pošteno radili svoj posao. Ko zna koliko su naših građana na ovaj način prevarili - rekao je Muračević.

Kad su hteli da se vrate u Zenicu naišli su na još veće probleme. Nisu imali ni za kartu nazad, pa su, kako kažu, ostali očajni i iscrpljeni u tuđoj zemlji.

Kontaktirali su nekoliko puta vlasnika firme, ali jedinu informaciju koju su dobili jeste da je vlasnik, navodno, umro.

Novac, Evri, Placanje

Foto: Pixabay.com

- To nam je rekao njegov sin, kao i da on nema veze s firmom, iako u Privrednom registru Hrvatske, sin stoji, pored oca vlasnika, kao jedini zastupnik. Rekli smo mu da nemamo para da se vratimo. Više nam se nije javljao na pozive - rekao je Muračević.

Pozajmili su novac od jednog čoveka iz Mrkonjić Grada kojeg su upoznali u Nemačkoj kako bi kupili karte do Zagreba. Ni tu nije kraj njihovim mukama. Ponovo su se razočarali u Ambasadi BiH u Hrvatskoj kojoj su se obratili za pomoć.

- Ispričali smo šta nam se desilo, rekli da smo gladni i da nemamo novca da se vratimo u BiH. Rekli su nam da da nam ne mogu pomoći i rekli da pokušamo stopirati do Zenice - ispričao je Muračević, dodavši da su naišli na dobrog vozača koji im je dao karte na poverenje, prenosi Srpskainfo.

Avaz je kontaktirao Ambasadu BiH u Hrvatskoj, ali još uvek nije dobio odgovor. Kako je rečeno, proveriće s otpravnikom poslova šta se tačno desilo i poslati Ministarstvu inostranih poslova.

(Telegraf.rs/Avaz)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    Bla Bla bla

  • Aca

    Eto vam Nemacke tamo gledaju sve kao robove!!

  • Kiki

    Trebali ste otic u policiju pa i njih da pogvataju i zatvore a vi bi kuci bili vraceni.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke