• 0

Posle propasti najstarije turističke kompanije, u Dubrovniku zapelo stotine ljudi

Britanske vlasti organizuju njihov povratak

  • 0
Tomas Kuk

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Posle proglašenja bankrota i prestanka rada britanske aviokompanije i turističke agencije "Tomas Kuk", u Dubrovniku je ostalo zarobljeno 190 njihovih putnika.

Britanske vlasti organizuju njihov povratak, rekao je za "Dubrovački dnevnik" direktor aerodroma Dubrovnik Frano Luetić.

Poslednji let "Tomas Kuka" u Dubrovnik je stigao juče iz Mančestera, a sledeći koji je trebalo da bude u sredu, je otkazan.

Reč je o sezonskoj liniji koja se odvijala dva puta nedeljno, prenosi Index.

Najstarija svetska turistička kompanija "Tomas Kuk" objavila je bankrot posle neuspelih pregovora sa kreditorima, ostavljajući nezbrinute više od 600.000 turista koji su rezervisali odmore ili su na odmoru preko ovog turoperatera.

Ova britanska agencija postoji već 178 godina, a sada sa letovanja treba da vrati i 150.000 britanskih turista, navodi BBC.

Oko 50.000 turista zarobljeno je u Grčkoj, mahom na ostrvima Kos, Krf, Skijatos i Krit, rekao je zvaničnik grčkog ministarstva turizma za Rojters.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>