• 0

Oko 14.700 turista se vratilo vanrednim letovima nakon bankrota kompanije, 135.300 njih na čekanju

Za danas su zakazana 74 leta, kojim će se u Veliku Britaniju vratiti 16.500 turista, koji su svoj odmor uplatili preko kompanije "Tomas Kuk"

  • 0

Oko 14.700 turista vratilo se vanrednim letovima u Veliku Britaniju nakon što je najstarija svetska turistička kompanija "Tomas Kuk" objavila bankrot, a još oko 135.300 Britanaca bi trebalo da se vrati u zemlju u narednih 13 dana.

Iz Britanskog civilnog vazduhoplovstva navode da rade 24 sata dnevno, u dogovoru sa vladom i vazduhoplovnom industrijom, kako bi obezbedili povratak građana u zemlju.

Za danas su zakazana 74 leta, kojim će se u Veliku Britaniju vratiti 16.500 turista, koji su svoj odmor uplatili preko kompanije "Tomas Kuk".

Najstarija svetska turistička agencija objavila je juče ujutru bankrot posle neuspelih pregovora sa kreditorima, ostavljajući nezbrinuto više od 600.000 turista koji su rezervisali odmore ili su već na odmoru u raznim zemljama sveta u aranžmanu ove kompanije.

Zbog propasti ove putničke kompanije, stare 178 godina, na stotine hiljada putnika ostali su zarobljeni na svetskim destinacijama, njene "ćerke-firme" u drugim zemljama traže pomoć, a hotelijeri na mnogim destinacijama su zabrinuti zbog mogućeg smanjenja broja turista.

(Telegraf Biznis/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke