• 0

Slovenačka "Adrija Ervejz" obustavila sve letove, nema para

Država Slovenija ne može da spasi ovog avioprevoznika

  • 0

Slovenačka avio kompanija "Adrija Ervejz" saopštila je da je obustavila sve letove planirane za danas i sutra zbog nedostatka novca.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, rukovodstvo prevoznika je zatražilo od vlade četiri miliona evra, ali ta sredstva nisu odobrena, prenosi agencija STA.

- Odluka da privremeno obustavimo letove posledica je nedostatka novca koji je aviokompaniji potreban za dalje poslovanje. Kompanija intenzivno traži rešenje u saradnji sa potencijalnim investitorom. Cilj je da omogućimo ''Adrija Ervejz'' da ponovo leti - navodi se u saopštenju kompanije koja je uputila izvinjenje putnicima i partnerima.

Kako se navodi, prevoznik je nekada bio u državnom vlasništvu, ali je privatizovan 2016. godine i prodat nemačkom fondu 4K Invest.

Od tada je prodao sve svoje avione i dao ih u zakup, ali mediji ukazuju na to da se dug prema dobavljačima povećava - neki izveštaji navode čak 60 miliona evra.

Budući da, uprkos problemima, polovina putnika ljubljanskog aerodroma koristi usluge "Adrija Ervejza", očekuje se da će uskoro biti pokrenuti planovi za pomoć aerodromu.

Kako se navodi, država Slovenija ne može da spasi ovog avioprevoznika, ali je je pokazala spremnost da izmeni zakone koji bi omogućili subvencionisanje ključnih ruta.

Operater aerodroma Ljubljana takođe je rekao da ima plan za vanredne situacije, ali da još nije otkrio detalje.

Kako prenose mediji, ovakva odluka kompanije je uticala na nekoliko stotina putnika koji su imali rezervisane letove, a neizvesna je i sudbina zaposlenih u "Adrija Ervejzu".

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>