• 0

Propast Tomasa Kuka iskoristili konkurenti: Cene aranžmana poletele

Mnogi korisnici su se žalili na Tviteru, govoreći da kada su se obratili agencijama "Tomas Džet 2" i "TUI", dvema firmama koje su i glavni konkurenti "Tomasu Kuku" uvideli da "cene lete u nebo"

  • 0
Tomas Kuk

Foto: Tanug/AP Photo/Alastair Grant

Hiljade Britanaca koji su svoje putovanje isplanirali preko turističke agencije "Tomas Kuk" koja je preko noći bankrotirala našlo se u velikom problemu jer su ostali razočarani kada su pokušali da angažuju neku drugu agenciju. Naime, druge turističke agencije u roku od samo nekoliko sati, pošto je medije obišla vest o propasti "Tomasa Kuka", svoje cene gotovo udvostručile.

Mnogi korisnici su se žalili na Tviteru, govoreći da kada su se obratili agencijama "Tomas Džet 2" i "TUI", dvema firmama koje su i glavni konkurenti "Tomasu Kuku" uvideli da "cene lete u nebo".

- Praznični paket je pred mojim očima skočio sa cene od 670 evra na skoro 2.000 evra - napisala je Lesli Gilis na Tviteru.

Drugi korisnik napisao je da je uplatio putovanje preko "Džet 2" pre nego što je došlo do propasti "Tomasa Kuka" i da je sedmodnevni odmor platio 1.781 evra, dok je 12 sati kasnije, nakon što su vesti objavljene, cene za isti paket bile 1.862 evra.

"Dejli mejl" objavio je nekoliko primera koji pokazuju kako su porasle cene ove dve agencije. Na primer, nedelju dana na Kipru za četvoročlanu porodicu pre kolapsa "Tomasa Kuka" koštalo je 1.400 evra. Od juče, cena je 1.460 evra. Sedam noćenja u Sorentu u Italiji sa "Džet 2" originalno košta 890 evra, za nekoliko sati cena je skočila na 930 evra.

Na grčim ostrvima gde je "Tomas Kuk" ostavio velike dugove, vlasnici nekretnina su odlučili da ugoste svoje britanske kupce bez dodatnih trošlova. Za razliku od hotela u Tunisu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>