• 1

Kupovina završena, Sosijete ženeral banka u Srbiji menja ime

Mađarski OTP kupio zvanično banku Sosijete ženeral Srbija.

  • 1
Nador Foto: Promo

OTP Grupa objavila je da je uspešno završena procedura kupovine banke Societe Generale Srbija.

Banka nastavlja da posluje pod novim imenom – OTP banka Srbija AD Beograd, dok će Societe Generale Osiguranje promeniti ime u OTP Osiguranje ADO Beograd, a Sogelease u OTP Leasing Srbija d.o.o.

Nakon uspešno sprovedene transakcije, OTP Grupa – koja je takođe vlasnik i Vojvođanske banke – nastavlja da jača svoju tržišnu poziciju u Srbiji, a spajanje ove dve banke rezultiraće stvaranjem vodeće bankarske institucije na srpskom tržištu po visini aktive, broju ekspozitura i portfoliju kredita i depozita.

U ovom trenutku, klijenti banke Societe Generale Srbija, od sada OTP banke Srbija, ne moraju da preduzmu nikakve korake u vezi sa promenom vlasništva, a u budućnosti će svi klijenti biti pravovremeno obavešteni o ključnim fazama spajanja dvebanke.

- Societe Generale uspešno posluje više od 40 godina u Srbiji. Kao jedna od najinovativnijih banaka na tržištu postala je dragocen član OTP Grupe. Ovom transakcijom potvrđujemo ne samo ozbiljnu i dugoročnu posvećenost bankarskom tržištu Srbije, već i pokazujemo da OTP Grupa posluje na čvrstim temeljima, da je dobro kapitalizovana, ima izvanrednu likvidnost, a rukovodstvo je posvećeno jačanju regionalnog prisustva - izjavio je Laslo Volf, zamenik generalnog direktora OTP banke u Mađarskoj i predsednik Upravnog odbora OTP banke Srbija AD Beograd, dodavši da je ovo važna prekretnica za razvoj bankarske grupe u Srbiji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>