Držali 165 Bugara kao robove, a obećali im dnevnicu od 60 evra

Radnici su regrutovani preko legalne agencije za zapošljavanje u Bugarskoj, i rečeno im je da će zarađivati 60 evra dnevno

Više od 165 mogućih žrtava modernog ropstva iz Bugarske, koji su radili za francuske vinare, otkriveno je u akciji protiv organizovanog kriminala, objavio je Europol.

Francuski funkcioneri uhapsili su prošle nedelje četvoro osumnjičenih – trojicu Bugara i jednu osobu iz Francuske – nakon što su identifikovali 167 mogućih žrtava modernog ropstva koje su zaposlile četiri kompanije koje se bave proizvodnjom vina u blizini Lyona, kazala je policijska agencija EU-a.

Radnici su regrutovani preko legalne agencije za zapošljavanje u Bugarskoj, i rečeno im je da će zarađivati 60 evra dnevno, te da će im biti pokriveni troškovi prevoza i smeštaja, kazao je Europol. Međutim, smešteni su u kampove, odbijan im je novac za hranu, a kada su im istekli ugovori nisu mogli dobiti svotu koja im je obećana, zbog čega se mnogi nisu mogli vratiti u Bugarsku.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Tagovi: Bugarska, Europol, moderni robovi, prevareni radnici, Radnici

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (4)
Poređaj komentare:
 • B
  Bg

  Sto dalje od EU

 • J
  Jumbus61

  Ako to su I zaslužili kad su nam gurali pod nos da su oni,, EUROPA"

 • Л
  Лицемер

  ЕУ је творевина у којој право на достојанствен живот имају њени оснивачи али не и нове чланице. Зашто да иду у Африку по робове кад им је ближа Бугарска.