• 4

Držali 165 Bugara kao robove, a obećali im dnevnicu od 60 evra

Radnici su regrutovani preko legalne agencije za zapošljavanje u Bugarskoj, i rečeno im je da će zarađivati 60 evra dnevno

  • 4

Više od 165 mogućih žrtava modernog ropstva iz Bugarske, koji su radili za francuske vinare, otkriveno je u akciji protiv organizovanog kriminala, objavio je Europol.

Francuski funkcioneri uhapsili su prošle nedelje četvoro osumnjičenih – trojicu Bugara i jednu osobu iz Francuske – nakon što su identifikovali 167 mogućih žrtava modernog ropstva koje su zaposlile četiri kompanije koje se bave proizvodnjom vina u blizini Lyona, kazala je policijska agencija EU-a.

Radnici su regrutovani preko legalne agencije za zapošljavanje u Bugarskoj, i rečeno im je da će zarađivati 60 evra dnevno, te da će im biti pokriveni troškovi prevoza i smeštaja, kazao je Europol. Međutim, smešteni su u kampove, odbijan im je novac za hranu, a kada su im istekli ugovori nisu mogli dobiti svotu koja im je obećana, zbog čega se mnogi nisu mogli vratiti u Bugarsku.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    Sto dalje od EU

  • Jumbus61

    Ako to su I zaslužili kad su nam gurali pod nos da su oni,, EUROPA"

  • Лицемер

    ЕУ је творевина у којој право на достојанствен живот имају њени оснивачи али не и нове чланице. Зашто да иду у Африку по робове кад им је ближа Бугарска.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke