• 0

Kada u Mekdonaldsu odluče da u burger stave svežu a ne smrznutu govedinu, desi se ovo...

Kada se rizik isplati...

  • 0

Kada je Mekdonalds odlučio da u svojim burgerima počne da poslužuje svežu govedinu, a ne smrznutu, Marion Gross, glavni menadžer lanca snabdevanja, morala je da smisli celu logistiku, od hlađenja u dostavnim vozilima do obuke zaposlenih u restoranu.

Na skali i brzini kojom Mekdonalds radi, čak i manje promene menija su velika stvar, a govedina je, naravno, jedan od najvažnijih sastojaka lanca.

Promena menija uvek stvara zategnute odnose s dobavljačima. Još gore, ako zaposleni nisu pravilno postupali sa govedinom, kupci bi mogli da se razbole.

Ali stvari nisu krenule po zlu. Sve je bilo kako treba. Napori Grosove podstakli su skok od 30 odsto za jednu godinu, revitalizujući jedan od najvažnijih proizvoda lanca.

Zasad se rizik isplaćuje, a to bi moglo da pomogne Mekdonaldsu da dodatno nadogradi svoj meni.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>