• 0

Cena akcija Kraša i dalje "luduju", Šaranović tvrdi da nema nameru za preuzimanjem

Da li Šaranović teži ka 25 odsto udela?

  • 0
Novac, pare, berza,

Foto. Shutterstock

Zagrebačka berza objavila je da Kappa Star Limited nema nameru objavljivanja dobrovoljne ponude za preuzimanje Kraša, pišu regionalni mediji.

Kiparska kompanija u vlasništvu Nebojše Šaranovića imala je u ponedeljak, prema podacima berze, 16,6 odsto deonica Kraša, a do kraja ove nedelje će verovatno doći do 20 procenata

Ova objava dolazi pred održavanje Skupštine deoničara Kraša Esop koja je zakazana za sledeći ponedeljak, na kojoj će radnici-deoničari (18 odsto akcija Kraša) raspravljati o tome hoće li zajedno s Mesnom industrijom braće Pivac (30 odsto deonica) objaviti ponudu o zajedničkoj javnoj objavi za kupovinu deonica Kraša.

U jednom trenutku trgovanje akcijama Kraša bilo je zaustavljeno, ali je sve vraćeno u normalu nakon "izričite izjave“ Kappa Stara da "nema nameru objavljivanja dobrovoljne ponude za preuzimanje Kraša“.

Tokom jučerašnjeg dana akcijama Kraša trgovano je u iznosu od 11,4 miliona kuna, što znači da ponestaje slobodnih deonica na tržištu, jer je u nekim od prethodnih dana obim premašivao 60 miliona kuna.

(Telegraf Biznis/Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>