Cena akcija Kraša i dalje "luduju", Šaranović tvrdi da nema nameru za preuzimanjem

Da li Šaranović teži ka 25 odsto udela?

Zagrebačka berza objavila je da Kappa Star Limited nema nameru objavljivanja dobrovoljne ponude za preuzimanje Kraša, pišu regionalni mediji.

Kiparska kompanija u vlasništvu Nebojše Šaranovića imala je u ponedeljak, prema podacima berze, 16,6 odsto deonica Kraša, a do kraja ove nedelje će verovatno doći do 20 procenata

Ova objava dolazi pred održavanje Skupštine deoničara Kraša Esop koja je zakazana za sledeći ponedeljak, na kojoj će radnici-deoničari (18 odsto akcija Kraša) raspravljati o tome hoće li zajedno s Mesnom industrijom braće Pivac (30 odsto deonica) objaviti ponudu o zajedničkoj javnoj objavi za kupovinu deonica Kraša.

U jednom trenutku trgovanje akcijama Kraša bilo je zaustavljeno, ali je sve vraćeno u normalu nakon "izričite izjave“ Kappa Stara da "nema nameru objavljivanja dobrovoljne ponude za preuzimanje Kraša“.

Tokom jučerašnjeg dana akcijama Kraša trgovano je u iznosu od 11,4 miliona kuna, što znači da ponestaje slobodnih deonica na tržištu, jer je u nekim od prethodnih dana obim premašivao 60 miliona kuna.

(Telegraf Biznis/Jutarnji list)

Tagovi: deonice kraša, Kraš, preuzimanje krasa

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata