• 0

Luka Novi Sad deo svetskog lanca: Sledi ulaganje od preko 30 miliona evra

Gradonačelnik Novog Sada se zahvalio Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na podršci

  • 0
Luka Novi Sad Foto: Promo/ Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zoranom Mihajlović, obišao Luku "Novi Sad", a obilasku su prisustvovali i ambasador UAE u Republici Srbiji Nj.E. Mubarak al Daheri, kao i predsednik Skupštine akcionara "DP World" a.d. Novi Sad Rado Antolović.

Povod obilaska je bio uključivanje te luke u globalni lanac luka kojima upravlja kompanija "DP World" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i predstavljanje investicionog plana za novosadsku luku, tako da su upriličeni prezentacija planova za rekonstrukciju Luke "Novi Sad", kao i razgledanje utovarno-istovarnog terminala.

- Veoma smo zadovoljni što sve ono što je planirano, ide svojim tokom. Komapanija "DP world" kao novi vlasnik Luke "Novi Sad" vodi računa o zaposlenima, o okolini, pa i o ambijentu grada, a čak samoinicijativno izražava spremnost da pokaže društvenu odgovornost mimo investicionih obaveza. Sagledavajući njihovu investicionu startegiju i projekcije za budućnost koje su nam danas prikazane, smatram da ćemo uskoro videti veliki robni transport sa ove lokacije, kao i otvaranje najmodernijeg pristana za putnički saobraćaj na Dunavu - rekao je Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada se zahvalio Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na podršci.

- I to ne samo za ovaj projekat, nego i za mnoge druge koje radimo zajedno i čijom realizacijom menjamo kvalitet života u Novom Sadu na bolje. Naša zajednička želja, je da ovaj trenutni ambijent u luci potpuno preokrenemo i učinimo ga privlačnim za stalni razvoj biznisa, ali i za uživanje i zadovoljstvo, ne samo Novosađana, već i svih ljudi koji dolaze ovde kao turisti - rekao je Vučević.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović je naglasila da je ovo početak ulaska Luke „Novi Sad“ na međunarodnu pozornicu u vodnom saobraćaju.

Luka Novi Sad Zorana Mihajlović i Miloš Vučević - Foto: Promo/ Grad Novi Sad

- Mislim da je uspešna realizacija ove investicije značajna, ne samo za Novi Sad, već i za celu Srbiju koja dugi niz godina nije imala investiciju ove veličine u vodni sabraćaj. "DP World" je prvi strani investitor u vodnom saobraćaju u Srbiji, a i mi ćemo nastavili da ulažemo u luke. Ovo će biti moderna luka u koju će se narednih godina investirati preko 30 miliona evra. Drago mi je da je dogovoren plan za izgradnju silosa, kontejnerskih terminala, kao i svega onoga što je potrebno da ova luka bude jedna od najmodernijih, od ukupno 79 kojima "DP World" upravlja - rekla je Zorana Mihajlović.

Predsednik Skupštine akcionara "DP World" a.d. Novi Sad Rado Antolović je istakao da je danas, posle tri meseca od kada se intenzivno počelo sa izradom, predstvaljen dugoročni i kratkoročni investicioni plan.

- Mi smo već počeli da radimo na tome. Radićemo uvek savesno i na najvišem nivou i nećemo izneveriti ukazano poverenje - naglasio je Antolović.

Ambasador UAE u Republici Srbiji Nj.E. Mubarak al Daheri se osvrnuo na odličnu saradnju vlade dve zemlje, kao i na timove koji su radili na ovom projektu.

- Saradnja između svih subjekata je zaista bila izvanredna. Ovaj odnos koji postoji između naše dve zemlje treba da se nastavi i na operativnom nivou, tj. da se reflektuje na isti način - istakao je ambasador Mubarak al Daheri.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>