• 0
 ≫ 

Memorandum za kinesku fabriku od 30 miliona evra, još posla za Zrenjanince

 ≫ 

Dolazak ove kompanije je posledica prvobitnog ulaganja "Šandong Linglong Tajr“ kompanije

  • 0
Zrenjanin

Foto: Promo

Memorandum o razumevanju za izgradnju pogona za proizvodnju nerastvorljivog sumpora kineske investicije vredne 30 miliona evra potpisali su ministar privrede Goran Knežević, predsednik i generalni direktor kompanije "Šandong Jangu Huatai Kemikal" Vang Venbo i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Nova investicija kineske kompanije dela "Jangu Huatai" grupacije koja je vodeći proizvođač i izvoznik u oblasti gumarske i hemijske industrije otvoriće 101 radno mesto u Zrenjaninu, saopšteno je iz Ministarstva privrede.

- Ovaj memorandum za Zrenjanin znači dalji razvoj, a za građane veće plate i bolji standard. U vreme kada sam bio gradonačelnik, najavio sam da će Zrenjanin biti dobro mesto za investicije i da će svaki građanin Zrenjanina koji to bude želeo, imati posao. Ovom investicijom i aktivnostima lokalne samouprave sve smo bliži tom cilju - rekao je ministar Knežević.

Gradonačelnik Janjić je izrazio zadovoljstvo zbog izgradnje još jedne fabrike u Zrenjaninu i dodao da je dolazak ove kompanije posledica prvobitnog ulaganja "Šandong Linglong Tajr“ kompanije, čiji će „Huatai“ biti kooperant.

Direktor marketinga kompanije „Huatai" za Evropu Ðangar Tuđinof, koji se obratio u ime Venbo Vanga, rekao je da je projekat "Huatai Srbija“ prvi projekat ove kompanije van Kine i biće realizovan na osam hektara.

- Reč je o savremenoj proizvodnoj tehnologiji, opremljenoj novim automatskim sistemom, koji će biti stavljen u funkciju za tri godine, a ova investicija otvara nam put na evropsko, rusko i američko tržište - rekao je on.

Kompanija se opredelila za otvaranje novog pogona za proizvodnju nerastvorljivog sumpora u Zrenjaninu, nakon što je put za ovu investiciju otvorio „Šandong Linglong“, saopštilo je Ministarstvo i navelo da je „Huatai“ glavni snadbevač gumarske industrije ovom sirovinom.

Kako je saopšteno kompanija ima paletu sa više od sto vrsta ostalih hemijskih proizvoda, kao što su sredstva za vuklanizaciju, pomoćna sredstva za obradu, agensi za preradu gume i slični proizvodi kojima snabdeva najznačajnije proizvođače auto guma.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>