• 0

Pojavilo se zanimljivo novo ime u top 10 akcionara Kraša, i naravno da ima veze sa Srbijom

Posle kratkog zastoja u trgovanju deonicama Kraša, opet se budi znatiželja.

  • 0

Prema trenutnom stanju knjige naloga, za veće količine na strani kupovine ponude ne premašuju 1030 kuna.

Najnovija lista top 10 vlasničkih pozicija Kraša, koja se odnosi na stanje zaključno s utorkom, pokazuje da je srpski preduzetnik Nebojša Šaranović svoj paket u odnosu na dan pre uvećao za 10.122 deonice, što znači da je u njegovim rukama završilo 52 odsto obima trgovanja ovog utorka. Ukupno je tako njegov Kappa Star Limited dohvatio nešto više od 260.000 deonica odnosno 17,35 odsto Kraša.

S 8.000 akcija najnoviji ulaz na top 10 je račun kod Intercapital vrednosnih papira. Međutim, zanimljiviji je novajlija među 10 najvećih koji je prethodio Intercapitalu. Na deseto mesto ove nedelje je naime, došao Zoran Bogdanović, glavni izvršni direktor kompanije Coca-Cola HBC (Hellenic Bottling Company) sa sedištem u Švajcarskoj.

Njegovo ime pominalo se u okviru vesti o preuzimanju Bambija, jer je Koka Kola proletos kupila vodećeg konditora u Srbiji, i to od fonda Mid Europa Partners.
Regionalni mediji podsećaju i da Kraš nije jedina kompanija na domaćoj berzi u kojoj je Bogdanović na listi top 10 akcionara. Među 10 najvećih je i u Plavoj laguni (4.) Iliriji, Turisthotelu i Tankerskoj Plovidbi.

(Telegraf Biznis/Poslovni dnevnik)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke