• 9
 ≫ 

Kako su Sremski Karlovci dospeli među opštine s najvećom platom

 ≫ 

Cilj Sremskih Karlovaca je da kroz razvoj turizma i prateće delatnosti u naredne četiri godine povećaju prihode lokalnog stanovništva.

  • 9
Sremski karlovci

Foto: Mateja Beljan

Sremski Karlovci našli su se među deset gradova i opština s najvećom platom u Vojvodini, saopšteno je iz te opštine.

Prosečni lični dohodak u Sremskim Karlovcima premašio je 50.800 dinara, što, kako navode, Karlovce stavlja rame uz rame s Novim Sadom, Kovinom, Vršcem, Pančevom, Titelom i Sentom.

- Ono što posebno raduje jeste činjenica da je reč o platama iz realnog sektora. O zaradama koje je ostvarila naša lokalna privreda - naveo je predsednik opštine Nenad Milenković.

Kako kaže, rezultati ga nisu iznenadili, jer se na nivou cele države vodi odgovorna politika i daje podsticaj lokalnim liderima da prate rad predsednika i vlade i ubrzano reašavaju probleme građana i privrede.

- Uspeh je veći, ako se zna da je kompletna srpska industrija, decenijama sistematski uništavana, a da su Sremski Karlovci vođeni bez ikakve ideje i cilja. Zato šesta pozicija, nije mali uspeh. Ali, imamo plan kako da budemo još bolji - rekao je Milenković.

Prema njegovim rečima, cilj Sremskih Karlovaca je da kroz razvoj turizma i prateće delatnosti u naredne četiri godine povećaju prihode lokalnog stanovništva.

Uskoro će se završiti izgradnja turističkog pristana, a u okviru projekta Novi Sad EPK 2021. uređuje se jezgro Sremskih Karlovaca što će povećati turističku posetu.

Milenković je najavio i da će uskoro početi izgradnja veleprodajnog objekta "Univerexport", gde će biti zaposleno četrdeset Karlovčana, što će svakako doprineti smanjenju broja nezaposlenih sa teritorije ove opštine.

Video: Da možete da birate koliku biste sebi platu dali?!

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    30. septembar 2019 | 10:49

    Po mom znanju i logici,Sremski Karlovci treba da budu pod zastitom UNESKA,kao grad istorije,kulture,umetnosti...a trka za turistima ide uz to ali nije prioritet!

  • Racki

    30. septembar 2019 | 10:20

    Ja 26000,27500,2800..kod istog gazde da nije vlada dizala jos bih imao 26000

  • Tekije

    30. septembar 2019 | 11:32

    A putevi? Kakav turizam, uz stotine šlepera koji tutnje niz Banstol ka Novom Sadu i suprotno, i uz 90% ulica u Karlovcima koje su preuske za saobraćaj.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>