• 0

Sudbina Kraša rešava se danas

Za danas je zakazana Skupština deoničara "Kraš Esopa” posle koga bi trebalo da bude poznata sudbina Kraša.

  • 0

Planirano je da radnici deoničari (18,45 odsto akcija) odluče o tome hoće li zajedno s Mesnom industrijom "Braća Pivac” (30,73 odsto deonica) objaviti ponudu za preuzimanje ostalih deonica "Kraša” jer zajedno imaju nešto manje od polovine svih deonica.

Planovi Mesne industrije "Braća Pivac” sada su poremećeni jer su hteli da po ceni od 380 kuna za akciju, koliko je iznosila početkom meseca, za male pare kupe većinski udeo. Međutim, dešavanja na berzi, odnosno kupovina srpskog biznismena Nebojše Šaranovića, značajno su podigla cenu i na ovom nivou njima će biti teško da ostvare svoje planove.

Njegova firma "Kapa star” obavestila je pre dva dana zagrebačku berzu da ne namerava da uputi dobrovoljnu ponudu za otkup preostalih akcija.

Regionalni mediji pišu da je očigleno da će odlučujuću ulogu ovde odigrati udruženi mali akcionari. Sigurno je da će visoka cena koja je dostignuta u poslednje dve nedelje biti primamljiva za njih, pa je moguće da će ponuditi svoje udele.

Prema pisanju medija, Šaranović je već iskeširao oko 30 miliona evra. Pre mesec dana pojedinačne akcije "Kraša” su vredele oko 50 evra, a sada su oko 140 evra.

Pretpostavlja se da su hartije na tržište izneli mali akcionari koji nisu organizovani u udruženje.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>