• 0
 ≫ 

Mali akcionari nemaju para za Kraš, evo šta se upravo desilo na vanrednom sastanku

 ≫ 

Nebojša Šaranović bliže Krašu

  • 0
Logo Kras

Foto: Promo

Skupština akcionara Kraš Esop neće ušestvovati u preuzimanju te kompanije sa Pivcem.

Ranije je bilo planirano je da radnici deoničari (18,45 odsto akcija) odluče o tome hoće li zajedno s Mesnom industrijom „Braća Pivac” (30,73 odsto deonica) objaviti ponudu za preuzimanje ostalih deonica "Kraša” jer zajedno imaju nešto manje od polovine svih deonica. Međutim, očigledno da za to nemaju novca.

- Skladno Zakonu o tržištu kapitala obaveštavamo da je dana 30.09.2019. godine KRAŠ d.d. Zagreb od KRAŠ-ESOP d.o.o. Zagreb primio obaveštenje o održanoj Vanrednoj Skupštini. Skupština KRAŠ-ESOP-a glasala je protiv Predloga odluke o sklapanju Sporazuma o zajedničkom delovanju sa Mesnom industrijom Braća Pivac d.o.o. Vrgorac -  piše u saopštenju posle vanredno održanog sastanka.

Prema procenama, srpski privrednik trenutno ima oko 20 odsto akcija Kraša, a sticanjem udela od 25 odsto, aktivira zakonska obaveza davanja ponude i za preostale manjinske akcionare. Procenjuje se i da je Šaranović već iskeširao oko 30 miliona evra. Pre mesec dana pojedinačne akcije "Kraša” su vredele oko 50 evra, a sada su oko 140 evra.

Inače, Kraš, s godišnjim prihodom od 150 miliona evra je mnogo veća kompanija od Šaranovićevih fabrika Jafa s godišnjim prihodom od oko 40 miliona evra i Banini, oko 20 miliona.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>