• 0
 ≫ 

U Novom Sadu počela 52. međunarodna sajamska manifestacija "LORIST"

 ≫ 

Međunarodni sajmovi "LORIST" počeli su Sajmom lova i ribolova i Sajmom ekologije, dok Sajam turizma i Sajam sporta publiku dočekuju od sutra

  • 0
Miloš Vučević, LORIST

Foto: novisad.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju 52. međunarodnih sajmova ''LORIST''. Prisutnima su se na otvaranju takođe obratili generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, državni sekretar u Vladi Mađarske Sinai Atila, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i predsednik Skupštine APV Ištvan Pastor.

- "LORIST" je vezan za dolazak jeseni u naš grad i predstavlja jednu od najprepoznatljivijih izložbi Novosadskog sajma. Ove godine je tim povodom pristiglo preko 500 izlagača iz oko 20 zemalja, a Mađarska je zemlja-partner manifestacije - rekao je Vučević i ocenio da se uspeh sajamskih manifestacija u Novom Sadu pozitivno reflektuje na ekonomiju Grada, Pokrajine i cele Srbije.

- Verujem da će posetioci moći da uživaju u onome što su im izlagači pripremili, i da ćemo svi zajedno da radimo na širenju svesti o tome da moramo biti fokusirani na očuvanje životne sredine, kao i na njeno unapređenje. To trebamo pokazivati konkretnim stvarima, u svakodnevnom životu, jer to pokazuje kako se odnosimo prema našoj budućnosti i potomcima - kazao je Vučević i dodao:

Miloš Vučević, LORIST

Miloš Vučević - Foto: novisad.rs

- Želimo da nam grad bude još zeleniji, da niču nova stabla, a stara da čuvamo, da projektu ozelenjavanja pristupamo odgovorno, uz adekvatnu stratešku dokumentaciju i podršku struke. Čestitam izlagačima i organizatorima i pozivam Novosađane i sve goste da posete 52. "LORIST".

Prilikom ceremonije svečanog otvaranja predsednik Skupštine APV Ištvan Pastor istakao je zadovoljstvo što je ove godine zemlja-partner Sajma Mađarska i naglasio da bi bilo lepo da manifestacija "LORIST" gostuje na svetskoj izložbi "Ujedinjeni s prirodom" čiji će domaćin 2021. godine biti upravo Mađarska.

Međunarodni sajmovi "LORIST" počeli su Sajmom lova i ribolova i Sajmom ekologije, dok Sajam turizma i Sajam sporta publiku dočekuju od sutra. Zemlja partner je Mađarska, a nastupa više od 500 izlagača koji će predstaviti ponudu u oblastima lova, ribolova i turizma Dunavskog regiona, kao i ekologiju i sport u Srbiji.

Uz izložbenu postavku u halama i na otvorenom delu Sajmišta, organizuju se kongresne aktivnosti i poslovni susreti, a učesnici dolaze iz 20 zemalja, Austrije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Danske, Francuske, Grčke, Hrvatske, Holandije, Mađarske, Nemačke, Rumunije, Rusije, Severne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske i Velike Britanije.

Cena ulaznice za odrasle je 300 dinara, dok je za decu od 7 do 12 godina, penzionere i kolektivne posete cena 200 dinara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>