• 0

U Novom Sadu počela 52. međunarodna sajamska manifestacija "LORIST"

Međunarodni sajmovi "LORIST" počeli su Sajmom lova i ribolova i Sajmom ekologije, dok Sajam turizma i Sajam sporta publiku dočekuju od sutra

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju 52. međunarodnih sajmova ''LORIST''. Prisutnima su se na otvaranju takođe obratili generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, državni sekretar u Vladi Mađarske Sinai Atila, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i predsednik Skupštine APV Ištvan Pastor.

- "LORIST" je vezan za dolazak jeseni u naš grad i predstavlja jednu od najprepoznatljivijih izložbi Novosadskog sajma. Ove godine je tim povodom pristiglo preko 500 izlagača iz oko 20 zemalja, a Mađarska je zemlja-partner manifestacije - rekao je Vučević i ocenio da se uspeh sajamskih manifestacija u Novom Sadu pozitivno reflektuje na ekonomiju Grada, Pokrajine i cele Srbije.

- Verujem da će posetioci moći da uživaju u onome što su im izlagači pripremili, i da ćemo svi zajedno da radimo na širenju svesti o tome da moramo biti fokusirani na očuvanje životne sredine, kao i na njeno unapređenje. To trebamo pokazivati konkretnim stvarima, u svakodnevnom životu, jer to pokazuje kako se odnosimo prema našoj budućnosti i potomcima - kazao je Vučević i dodao:

Miloš Vučević, LORIST

Miloš Vučević - Foto: novisad.rs

- Želimo da nam grad bude još zeleniji, da niču nova stabla, a stara da čuvamo, da projektu ozelenjavanja pristupamo odgovorno, uz adekvatnu stratešku dokumentaciju i podršku struke. Čestitam izlagačima i organizatorima i pozivam Novosađane i sve goste da posete 52. "LORIST".

Prilikom ceremonije svečanog otvaranja predsednik Skupštine APV Ištvan Pastor istakao je zadovoljstvo što je ove godine zemlja-partner Sajma Mađarska i naglasio da bi bilo lepo da manifestacija "LORIST" gostuje na svetskoj izložbi "Ujedinjeni s prirodom" čiji će domaćin 2021. godine biti upravo Mađarska.

Međunarodni sajmovi "LORIST" počeli su Sajmom lova i ribolova i Sajmom ekologije, dok Sajam turizma i Sajam sporta publiku dočekuju od sutra. Zemlja partner je Mađarska, a nastupa više od 500 izlagača koji će predstaviti ponudu u oblastima lova, ribolova i turizma Dunavskog regiona, kao i ekologiju i sport u Srbiji.

Uz izložbenu postavku u halama i na otvorenom delu Sajmišta, organizuju se kongresne aktivnosti i poslovni susreti, a učesnici dolaze iz 20 zemalja, Austrije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Danske, Francuske, Grčke, Hrvatske, Holandije, Mađarske, Nemačke, Rumunije, Rusije, Severne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske i Velike Britanije.

Cena ulaznice za odrasle je 300 dinara, dok je za decu od 7 do 12 godina, penzionere i kolektivne posete cena 200 dinara.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke