• 2

Poslednji ovogodišnji konkurs za posao u Nemačkoj: Plata od 2.000 €, nemački nije neophodan

Kandidati bi trebalo da imaju i minimum šest meseci iskustva, u poslednjih pet godina

  • 2

Prijave za poslednji ovogodišnji konkurs za zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera u Nemačkoj, završavaju se 4.oktobra, objavio je projekat "Triple Win“, koji radi u okviru Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

Svi zainteresovani prijave podnose isključivo preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

Osnovni uslov koji zainteresovani kandidati moraju da ispune je da imaju završenu četvorogodišnju medicinsku školu. Zbog otežanog procesa nostrifikacije diploma, prekvalifikanti se ne primaju. Takođe, kandidati bi trebalo da imaju i minimum šest meseci iskustva, u poslednjih pet godina. Poznavanje nemačkog jezika za ulazak u projekat nije neophodno.

Razgovor kandidata koji uđu u projekat, i Nemačkoh poslodavaca obavlja se na nemačkom jeziku, ali je obezbeđen kompletan prevod.

Projekat "Triple Win“ se sprovodi na osnovu "Sporazuma o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Republike Srbije u Saveznoj Republici Nemačkoj“ zaključenog 2013. godine. između Savezne službe za zapošljavanje Savezne Republike Nemačke i Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Republike Srbije. Projekat sprovode nemačka Centrala za rad sa strancima i stručno posredovanje i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Projekat sarađuje sa preko 200 poslodavaca širom Nemačke i svi oni su u obavezi da potpisivanjem ugovora garantuju zaključivanje radnog odnosa naših državljana u Nemačkoj, pod istim uslovima kao i za osobe koje već rade u Nemačkoj. Od početka godine povećan je i iznos minimalne zarade. Pre nostrifikacije diplome ona sada iznosi 2.000 evra bruto, a nakon nostrifikacije 2.400 evra bruto.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena

    3. oktobar 2019 | 17:32

    Primamljivo zvuci a pogotovo plata 2 hiljade BRUTO pa kad ribnu poreze minimum 600 evrica pa ti vidi sta ces sa ostatkom novca .Kad odu dvoje to je vec druga prica ali za samce je teze.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>