• 0

Fortenova grupa, naslednica Agrokora, preuzima Merkator

Budući trgovački centri u vlasništvu Fortenova grupe u BiH mogli bi da nastave poslovanje pod brendom Merkator

  • 0
Supermarket, rafovi

Foto: Shutterstock

Procedura prenosa deonica Merkatora u Fortenova grupu je u toku, izveštava portal Klix.ba.

Fortenova grupa je deoničarsko društvo koje je nasledilo poslovanje Agrokora u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kao i u Crnoj Gori, Srbiji i Severnoj Makedoniji.

Krajem augusta 2019, Fortenova je obavestila regulatora za zaštitu tržišne konkurencije u EU o nameri koncentracije Merkatora za Sloveniju i Hrvatsku. Nakon sprovođenja svih formalnih procedura, Merkator će biti preneset na Fortenova grupu i nastaviće redovno poslovanje u njenom sistemu.

Dok se ne reše pravni i regulatorni preduslovi prenosa imovine Merkatora sa Agrokora na Fortenova grupu, Agrokor je na tržištu BiH prisutan kroz dva maloprodajna brenda - Konzum i Merkator.

Kako portal Klix.ba nezvanično saznaje, budući trgovački centri u vlasništvu Fortenova grupe u BiH mogli bi da nastave poslovanje pod brendom Merkator, iako postoji i opcija da brend Konzum zameni natpise Merkatora na objektima.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>