• 4

Amerikanci otvorili novi pogon u Sremskoj Mitrovici, posao za tridesetogodišnjake

Kompanija Modine ima 12.000 zaposlenih na pet kontinenata

  • 4

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić otvorila je novi pogon fabrike Modine u Sremskoj Mitrovici. Premijerka je zahvalila ovoj američkoj kompaniji što je investirala u Sremsku Mitrovicu, a posebno zbog toga što zapošljava mlade ljude, prosečne starosti 32 godine. S tim u vezi, najavila je niz poreskih olakšica od 1. januara za zapošljavanje mladih.

- To je tačno ono što Vlada Srbije ima u fokusu, zapošljavanje mladih ljudi. Nadam se da će biti usvojen Predlog izmena i dopuna poreskih zakona, kako bismo podsticali zapošljavanje mladih. To će značiti da će od 1. januara sve kompanije koje zapošljavaju nove ljude, pre svega mlade, biti oslobođene 70 odsto plaćanja dažbina u prvoj godini, u drugoj 65 odsto, u trećoj 60 odsto - najavila je premijerka.

Ona je pozvala američke kompanije da ulažu u istraživačke centre u Srbiji, jer je Srbija lider u regionu u ovoj oblasti. Posebno je pohvalila lokalnu samoupravu na privlačenju stranih investicija, a za američke kompanije naglasila da su važan partner u podizanju ekonomije u Srbiji.

- Američke kompanije uložile su preko četiri milijarde dolara u Srbiju i zaposlile preko 20.000 ljudi - rekla je Brnabić.

Kompanija Modine ima 12.000 zaposlenih na pet kontinenata. U investiciju u Sremskoj Mitrovici uloženo je preko milion evra, biće zaposleno najpre 45 zaposlenih, a u narednom periodu ukupno 270.

- Otvaranje novog pogona od 3.500 kvadratnih metara u Sremskoj Mitrovici predstavlja značajan iskorak u našem poslovanju. Naš cilj je da nove proizvodne kapacitete popunimo ljudima, obučimo ih i da ovladaju novim proizvodnim procesima, te da u budućnosti postižemo još bolje poslovne rezultate - rekao je direktor Modine Srbija Dejan Nestorović.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke