• 0

Farmaceutski div mora da plati 8 milijardi dolara odštete jer su muškarcu porasle grudi

Kompanija je suočena sa nizom optužbi u više američkih saveznih držav jer nije na pravilan način upozorila na nuspojave leka, koji se prepisuju oboljenjima od šizofrenije i bipolarnog poremećaja

  • 0

Sud u Pensilvaniji odlučio je u utorak da američki farmaceutski div Džonson i Džonson mora da plati osam milijardi odštete zbog toga što nije upozorio da njegov antipsihotik može da dovede do rasta grudi kod muškarca.

Nikolas Mari (26) tužio je Džonson & Džonson i njegovu filijali "Džensen" zbog toga što su mu se zbog uzimanja leka risperdala povećale grudi. Kompanija je u saopštenju ocenila da je odšteta "daleko nesrazmerna" s obzirom na to da je prvostepeni sud dodeli Mariju 680.000 dolara.

- Kompanija je uverena da će presuda pasti - kažu u Džonson i Džonsonu i optužuju sud da obrani nije dopustio da iznese ključne dokaze.

Kompanija je suočena sa nizom optužbi u više američkih saveznih držav jer nije na pravilan način upozorila na nuspojave leka, koji se prepisuju oboljenjima od šizofrenije i bipolarnog poremećaja.

Taj lek, koji je Agencija za hranu i lekove odobrila 1983. prošle godine je zaradio 737 miliona dolara.

(Telegraf.rs/Novac.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>