• 2

Nova linija metroa koštaće Beč više od milijardu evra

Pošto su pristigle samo preskupe ponude, gradske vlasti su produžile tender za izgradnju nove linije metroa U5 i proširenje postojeće U2

  • 2

Bečke vlasti suočene su sa novom aferom, tek što se slegla prašina zbog skandala oko Bolničkog centra sever, pošto je na video izašla afera oko troškova izgradnje nove linije metroa.

Prema pisanju bečkog dnevnika "Standard", proširenje metroa biće skuplje nego što je bilo planirano. Pošto su pristigle samo preskupe ponude, gradske vlasti su produžile tender za izgradnju nove linije metroa U5 i proširenje postojeće U2.

Građevinske firme su do kraja aprila predale svoju ponudu i od tada se sa njima vode pregovori, što znači da je tender još u toku. Da nema finalne odluke potvrdio je i gradski prevoznik "Viner linien".

Očekuje se da će odluka biti doneta do proleća, a u tom slučaju, u maju 2020. bi mogli da budu saopšteni vremenski rokovi i troškovi projekta.

Međutim, već sada je jasno da će troškovi biti veći nego što je bilo planirano. Prilikom prezentacije projekta U2/U5, u junu 2014., tadašnja ministarka finansija pokrajine Beč Renate Brauner kao ukupne troškove navela je milijardu evra.

Prema "Standardu", samo proširenje linije U2 koštaće između 740 miliona i milijardu evra.

Grad Beč je kao maksimalne troškove za U2 i U5 naveo 1,2milijardi evra.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari