• 1

Jedna kutija od 300 grama, druga od 500 - koliko to košta po kilogramu?

Ako trgovac prodaje robu na sniženju, dužan je da istakne cenu pre sniženja i sniženu cenu robe

  • 1

Jedan sugrađanin se pitao kako da uporedite cene dva različita brenda žitarica kada je jedna upakovana u kutiju od 375 grama, a druga u kutiju od 500 grama?

Zakon o zaštiti potrošača naime, propisuje obavezu trgovca da istakne jediničnu cenu proizvoda – na primer, koliko proizvod košta po kilogramu ili po litru – kako bi vam pomogli da lakše odlučite koja je cena povoljnija.

Ako trgovac prodaje robu na sniženju, dužan je da istakne cenu pre sniženja i sniženu cenu robe. Trgovci koji se bave finansijskim uslugama imaju obavezu da pruže određene informacije na standardizovan način.

Na primer, trgovci za izdavanje zajmova i kreditnih kartica u obavezi su da vam kažu koliki je procenat kamatne stope na godišnjem nivou koji ćete morati da platite, a ne samo kolika je mesečna otplata.

(Telegraf Biznis/Politika)

Komentari

  • Cokoloko

    Sem velikih trgovinskih lanaca, niko ne postuje ovo od manjih prodavnica.... u Novom Sadu ni u jednoj manjoj radnici nema stara cena iznad akcijske, nema koliko je cena po kg ili litri.... evo posla za inspektore ako im se radi....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke