• 1

Komšije se odlučile za radikalan potez - onima koji ne rade 402 € naknade

Isti iznos kao i minimalna zarada

  • 1

Vlada Slovenije predložila je amandmane na Zakon o tržištu rada kojim bi se minimalna bruto naknada za nezaposlenost povećala sa 350 na 530 evra.

Time bi se neto iznos naknade izjednačio sa minimalnom zaradom u toj državi koja iznosi 402 evra.

Izvršna vlast u Sloveniji je promenila i uslove za utvrđivanje trajanja novčane naknade za nezaposlene u cilju aktiviranja starije kategorije stanovništva bez zaposlenja, prenosi Investitor.me.

Po novom predlogu, novčana naknada u trajanju od 19 meseci biće isplaćivana osiguranicima starijim od 53 godine koji ispunjavaju uslove osiguranja duže od 25 godina.

Novčana 25-mesečna nadoknada bila bi isplaćivana osiguranicima starosti 58 godina sa stažom osiguranja dužim od 28 godina.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    12. oktobar 2019 | 12:20

    PROBLEM JE NA ZAPADU -OVDE U SVICI STO VAS NIKO NECE KAD STE PRESLI 50GODINA STAROSTI JER POSLODAVAC MORA DA DA PUNO ZA VAS A JOS MOZETE I BITI BOLESNI!! KAD STE BEZ POSLA VI PRIMATE 70-80PROCENATA OD ZARADE ALI SAMO GODINU DANA !!! TRAZE DA RADITE DO 65GODINE ALI TO STVARNO NIJE LAKO JER PUNO RADNIKA POSTANU INVALIDI!! JA SAM HVALA BOGU NEKAKO IZGURAO DO PENZIJE I EVO JE PRIMAM VEC PAR GODINA!! PENZIJE SU I OVDE MALE U ODNOSU NA PLATE!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>