Svi konobari vole baksis, a na beMzinskoj puNpi sipaju do poslednje pare. Moze koja para preko okrugle cifre da ne moraju da daju, al da fali to nikako .... kad je 2999,48 moze jos da se sipa iha ha ....
Pitamje imam za konobare?
Da li ostavljate bakšiš radnicima na salteru kad placate racune?
I oni moraju da budu ljubazni, brzi, usluzni, nasmejani, da Vas prepoznaju.
Takodje rade za platu koj nije veća od vaše a nemaju taj famozni bakšiš na koji vi polazete pravo i jos ste nadrndani ako ga neko ne ostavi.
To sto donesete piće od šanka do stola ili tamjir od kuhinje do stola ne znaci da vam treba dati orden.
To Vam je u opisu posla i za to primate PLATU!!!
Druze nemoj ici u isti lokal ako ne ostavljas baksis,dobices najlosije stolove,najgoru uslugu i ako dodjes sa novom "potencijalnom" toliko mogu da budem " trapav",da prospem supu po beloj suknjici i slicno,da cu joj ubiti zelju za zivotom,a ne necim drugim...Dobronametan savet....
A sad pitanje za doticnog gospodina,znate li vi kolika je plata konobarska,gdine? Upravo time se vode pislodavci,konobari imaju baksis pa je plata 30,000 tako da mislim da nisi u pravu doticni gdine,a takve kao TI,nemas pojma kako vas konobari obozavaju i ismevaju,a kako vas nazivaju bolje da ne znas!Zato se bolje ne brukaj i tako ne ides po restoranima cesto,popij pivo ispred radnje!U zdravlje!
1.Konobari uglavnom ostavljaju baksise gde se to podrazumeva
-hotel
-taxi
-bilo koja druga usluzna delatnost
2.Konobari uglavnom rade za minimalac a ostalo pokrivaju baksisem
3.Bakšiš je bonton za zahvalnost na usluzi koja je bila dobra ili loša
4.A poredjenje izmedju salterskih radnika i konobara (mislim ...stvarno),ovo je lelax time ,zabava ,nije obaveza kao sto nije obaveza ni baksis..
Konobar sam dugi niz godina,i mogu da kazem da je ovaj posao veoma tezak,koliko psihicki toliko i fizički... Kelneraj je jedna vrsta psihologije,čitaš čoveka odmah čim udje na vrata... Baksis se pravi na ljubaznos i usluznost a pravilo se i na drugi nacin svima dobro poznat 😎 Sva sreca pa vise to ne radim,da sam ostao u poslu vrisnuo bi psihicki
Kiza
Placam vec dugo samo karticom tako da nista od baksisa
Podelite komentar
zoran bgd
Nevaljaju taksisti nevaljaju konobari ajmo jos ( nisu to samo dve profesije( bez skole) ajmo pljujte SRBI
Podelite komentar
Nije nego
Svi konobari vole baksis, a na beMzinskoj puNpi sipaju do poslednje pare. Moze koja para preko okrugle cifre da ne moraju da daju, al da fali to nikako .... kad je 2999,48 moze jos da se sipa iha ha ....
Podelite komentar
Nemanja
Pitamje imam za konobare? Da li ostavljate bakšiš radnicima na salteru kad placate racune? I oni moraju da budu ljubazni, brzi, usluzni, nasmejani, da Vas prepoznaju. Takodje rade za platu koj nije veća od vaše a nemaju taj famozni bakšiš na koji vi polazete pravo i jos ste nadrndani ako ga neko ne ostavi. To sto donesete piće od šanka do stola ili tamjir od kuhinje do stola ne znaci da vam treba dati orden. To Vam je u opisu posla i za to primate PLATU!!!
Podelite komentar
Konobar
@Nemanja
Druze nemoj ici u isti lokal ako ne ostavljas baksis,dobices najlosije stolove,najgoru uslugu i ako dodjes sa novom "potencijalnom" toliko mogu da budem " trapav",da prospem supu po beloj suknjici i slicno,da cu joj ubiti zelju za zivotom,a ne necim drugim...Dobronametan savet....
Podelite komentar
Sale kelner
@Nemanja
A sad pitanje za doticnog gospodina,znate li vi kolika je plata konobarska,gdine? Upravo time se vode pislodavci,konobari imaju baksis pa je plata 30,000 tako da mislim da nisi u pravu doticni gdine,a takve kao TI,nemas pojma kako vas konobari obozavaju i ismevaju,a kako vas nazivaju bolje da ne znas!Zato se bolje ne brukaj i tako ne ides po restoranima cesto,popij pivo ispred radnje!U zdravlje!
Podelite komentar
N
@Nemanja
Ajde nacitani,kopaj kanale,niko tebe ne tera da das baksis.tako da cuti
Podelite komentar
Darko
@Nemanja
1.Konobari uglavnom ostavljaju baksise gde se to podrazumeva -hotel -taxi -bilo koja druga usluzna delatnost 2.Konobari uglavnom rade za minimalac a ostalo pokrivaju baksisem 3.Bakšiš je bonton za zahvalnost na usluzi koja je bila dobra ili loša 4.A poredjenje izmedju salterskih radnika i konobara (mislim ...stvarno),ovo je lelax time ,zabava ,nije obaveza kao sto nije obaveza ni baksis..
Podelite komentar
Ćupričanin
Konobar sam dugi niz godina,i mogu da kazem da je ovaj posao veoma tezak,koliko psihicki toliko i fizički... Kelneraj je jedna vrsta psihologije,čitaš čoveka odmah čim udje na vrata... Baksis se pravi na ljubaznos i usluznost a pravilo se i na drugi nacin svima dobro poznat 😎 Sva sreca pa vise to ne radim,da sam ostao u poslu vrisnuo bi psihicki
Podelite komentar
нс
@Ćupričanin
85% конобара што сам знао,дружио се са њима су били шкрти! Туру у неком локалу да окрену-шипак али изађу са новом кошуљом,панталонама,ципелама идр.
Podelite komentar