• 9

Posledice taksi: Uvoz robe iz Srbije pao za 99 odsto

A ranije, više od 400 miliona evra godišnje bila je vrednost proizvoda koji su iz Srbije ulazili na tržište Kosova

  • 9

Direktor kosovske Carine Bahri Beriša izjavio je da je od početka godine do kraja septembra, vrednost uvezene robe iz Srbije iznosila 3,3 miliona evra, dok je u istom periodu lane ta vrednost bila 328 miliona evra, što znači da je zbog uvođenja takse vrednost uvoza pala za čak 99 odsto.

Priština je 21. novembra prošle godine jednostrano nametnula takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH.

Kada je reč o BiH, za devet meseci ove godine, na Kosovo je uvezena roba u vrednosti od 1,9 miliona evra, u poređenju sa 57 miliona evra u istom periodu lane, prenosi Kosovo onlajn.

- U pogledu izvoza, Kosovo je do sada u 2019. izvezlo u Srbiju robe u vrednosti 13,6 miliona evra, a u istom period 2018. godine 24 miliona - rekao je Beriša.

Kako se navodi, prema zvaničnim podacima, pre uvođenja jednostanih taksi, oko 1,2 miliona evra dnevno ili više od 400 miliona evra godišnje bila je vrednost proizvoda koji su iz Srbije ulazili na tržište Kosova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rf

    Suviše malo tržište da bismo se oko toga potresali. Žao mi samo naših ljudi dole

  • Stana

    Kakve veze imaju Taxisti sad sa ovim !? 😮

  • Zoka

    Stalno pricaju Kosovo je Srbija i jeste,ali zasto dozvoljavaju Siptarima da uvode takse???Siptari zabranjuju uviz Srpske robe a nasi cute,ne razumem ZASTO CUTE

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke