• 9

Inspekcija pojačava kontrolu kafana i klubova: Za živu muziku bez ugovora kazna do 2 miliona dinara

Po Zakonu o porezu na dohodak građana predviđeno je i zatvaranje objekata

 • 9

Jesen u Srbiji neće biti berićetna za pevače i ugostitelje koje ne poštuju zakon, jer kreću pojačane kontrole poštovanja Posebnog kolektivnog ugovora za radno angažovanje estradnih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu. Oni koji budu uhvaćeni u prekršaju suočavaju se s potencijalnom kaznom do dva miliona dinara!

Naime, estradne zvezde koje nastupaju na koncertima, u kafanama i klubovima, a na to ne plaćaju nikakav ili minimalan porez, ponovo će biti predmet intenzivne kontrole poreskih organa i inspektora rada, koji proveravaju da li izvođači i ugostitelji kod kojih nastupaju imaju potpisane ugovore o izvođačkom delu, saznaje Kurir.

Tako će u sledećem periodu inspektori u koordinaciji sa sindikalnim kontrolorima pojačati kontrole, a ukoliko neko ne bude imao zaključen ugovor ili izvođači ne budu imali legalne isprave - uverenja ili potvrde, platiće kazne koje se kreću i do dva miliona dinara, a po Zakonu o porezu na dohodak građana predviđeno je i zatvaranje objekata.

Sve ovo utvrđeno je na seminaru koji je održan krajem septembra u Vrnjačkoj Banji u organizaciji Inspektorata rada Srbije i Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije, čiji su glavni govornici bili direktor Inspektorata Stevan Đurović i predsednik Sindikata Dragiša Golubović.

Oni su utvrdili da je dosadašnjom primenom povećan broj zaključenih ugovora za oko 30 odsto, pa samim tim i priliv u budžet, ali i dali uputstva ovlašćenim licima za dalje delovanje na terenu.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Novosadjanin

  14. oktobar 2019 | 09:18

  Neka inspekcija rada malo pogleda u tim istim ugo objektima da li su radnici prijavljeni i da li primaju plate preko računa!

  16
  0

  Podelite komentar

 • milano

  14. oktobar 2019 | 08:27

  Kakvi nakaradni zakoni sačuvaj bože ljudima ne date da žive.

  11
  7

  Podelite komentar

 • Dusan

  14. oktobar 2019 | 08:30

  Vise se nesme ni pevati da nam ne uzmete pare...pevajte vi pa cemo vas da kitimo:)

  8
  6

  Podelite komentar