• 0
 ≫ 

Ima nešto što će moći da se prodaje u Crnoj Gori nedeljom, ali pod uslovom

 ≫ 

Još mnogima nije jasno kako će se novi zakon primeniti u praksi

  • 0
Novinar, novine, kucaca masina, pisaca, pisanje, kucanje, novinarstvo, reporter, Typewriter, vintage, pisac, stara

Foto: Pixabay

Nedeljom i u dane državnih praznika u Crnoj Gori može da se prodaje štampa ako je njena vrednost veća od vrednosti ostale robe koja se prodaje u kioscima, kažu iz Ministarstva ekonomije povodom stupanja na snagu zakona kojim se od 20. oktobra zabranjuje trgovina na veliko i na malo tim danima.

Kako su objasnili iz resornog ministarstva za podgorički "Dan", jednim članom Zakona o unutrašnjoj trgovini propisano je izuzeće od zabrane obavljanja trgovine na veliko i na malo nedeljom i u dane državnih praznika, između ostalog, za specijalizovane prodavnice ili kioske za prodaju štampe.

Dakle, ukoliko je vrednost štampe 50,01 odsto u određenom objektu, taj objekat može da radi nedeljom, tumači list.

Zamenik glavnog i odgovornog urednika "Dana", Nikola Marković, očekuje da namera Vlade bude pozitivno tumačenje zakona kojim će dozvoliti da se štampani mediji prodaju i nedeljom.

- U suprotnom, biće to korak ka gušenju slobode medija i ograničavanje slobode izražavanja. Loše bi po čitavo društvo bilo da se na posredan način uvodi kažnjavanje medija, pogotovo onih koji kritički pišu o vlasti - izjavio je Marković.

Video: Ponos Crne Gore je stariji od Isusa Hrista i to nije đetićko preterivanje

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>