• 3
 ≫ 

Svi bi da budu Tomi Šelbi: Popularne "beretke" u Britaniji nestaju sa rafova

 ≫ 

Trendovi inspirisani televizijom otkriveni su u najnovijem izveštaju o maloprodaji robne kuće "Džon Luis"

  • 3
Birmingemska banda, peaky blinders

Foto: BBC

Popularne serije vratile su se sa novim sezonama na male ekrane. Bilo da su sve epizode izbačene odjednom ili sa nestrpljenjem čekamo određeni dan svake nedelje za jedan sat užitka na sofi, neke od serija nas, osim što nas intrigiraju, teraju i da otvorimo svoje džepove i novčanike i potrošimo nešto novca.

Povratak harizmatičnog vođe bande iz Birmingema Tomija Šelbija na ekrane povećao je prodaju kapa, kod nas poznatih kao "beretke". Takođe, i serije kao što su "Fleabag" i "Stranger things" uticale su na prodaju garderobe.

Trendovi inspirisani televizijom otkriveni su u najnovijem izveštaju o maloprodaji robne kuće "Džon Luis".

Na primer, peta sezona "Birmingemske bande" povećala je prodaju "beretki" za 25 odsto. Dok je i kombinezon koji je nosila Fibi u popularnoj seriji "Fleabag" nestao sa rafova.

Uticaj televizije i svetskih dešavanja na Britance vidi se i kada su u pitanju kućne potrepštine. Klimatski protesti i strastveni govor aktivistkinje Grete Tanberg naterao je Britance da češće kupuju posuđe za jednokratnu upotrebu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>