• 0

Srpski hotelijeri postali članovi evropskog udruženja HOTREK

HORES će ubuduće predstavljati interese hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije među evropskim hotelima

  • 0
hores

Foto: Promo

Evropsko udruženje hotela, restorana i kafića HOTREK je na 79. Generalnoj skupštini u Dubrovniku primilo u članstvo HORES Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije.

HORES će ubuduće predstavljati interese hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije među evropskim hotelima, restoranima i kafićima. Takođe, članovima HORES-a, evropske kolege, biće u prilici da prenesu bogata iskustva svog rada i evropske standardne u poslovanju.

- Želimo dobrodošlicu HORES-u kao 44. članu HOTREK-a u Evropi - rekao je Jens Zimer Kristensen, predsednik HOTREK-a.

- Pruživši podršku srpskoj hotelsko- ugostiteljskoj industriji i dajući joj mogućnost da predstavi i promoviše svoje interese u evropskim okvirima, HOTREK će povećati i svoju efektivnost i efikasnost.

Srbija, mapa

Foto: Profimedia

Srbija je, prema podacima Svetske turističke organizacije u prethodnoj godini imala najveći rast turističkog prometa od oko sedam odsto u Evropi, a 2018. godina je bila rekordna godina srpskog turizma, sa oko 3,5 miliona dolazaka i 9,4 miliona noćenja (rast od 11 odsto). Procenjuje se da će i ova godina oboriti rekorde domaćeg turizma.

Generalnoj skupštini u Dubrovniku, u ime Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije HORES-a, prisustvovali su Tomislav Momirović, predsednik skupštine, Aleksandar Vasilijević, predsednik upravnog odbora i dr Georgi Genov, direktor udruženja, koji su pozdravili odluku generalne skupštine o prijemu HORES-a u evropsku porodicu hotela, restorana i kafića.

- HOTREК je jedinstveni forum koji će srpskoj hotelsko-ugostiteljskoj industriji pružiti velike mogućnosti da se razvija, kao i da bude primećena. Radujemo se razmeni iskustva u ugostiteljstvu i hotelijerstvu sa članovima HOTREК-a širom Evrope, kao i doprinosu koji ćemo pružiti u izgradnji snažnog hotelsko-ugostiteljskog sektora na području Evrope - izavili su predstavnici HORES-a.

Pomoćnik ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije, prof. dr Renata Pindžo, izjavila je da "za budući razvoj turizma Srbije nemerljiv značaj ima činjenica da se jedno poslovno udruženje kao što je HORES, sa tako dugom i bogatom tradicijom, pridružuje tako snažnoj organizaciji kao što je HOTREК. Ovo članstvo će omogućiti srpskoj privredi prenošenje novih znanja i iskustava, novih poslovnih modela i praćenje trendova razvijene evropske prakse u hotelijerstvu i ugostiteljstvu uopšte.“

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>