• 3

Mehur se duva i u Evropi, predsednik centralne banke zabrinut

"Globalni ekonomski izgledi se pogoršavaju"

  • 3

Predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi upozorio je na "blage signale" precenjenosti na tržištima kapitala i nekretnina u evrozoni, što stvara rizik po stabilnost u vreme kada ekonomija usporava.

- Okruženje za finansijsku stabilnost je i dalje izazovno, jer se globalni ekonomski izgledi pogoršavaju - rekao je Dragi u obraćanju drugim šefovima centralnih banaka na zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda i finansijskog komiteta u Vašingtonu, prenosi agencija Rojters.

- Prisutni su blagi signali cenovne prenpregnutosti u evrozoni u nekim rizičnijim segmentima finansijskih tržišta, kao i na tržištima nekretnina, sa izraženim razlikama među regionima - poručio je Dragi.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    Ja to ne vidim ali zato "vidim" da kod nas ljudi šetaju i kupuju po prodavnicama sa zlatnicima i srebrnjacima... Mi naprosto uživamo u zlatnom dobu..........

  • nikolas

    DOKTOR RUBINI NOBELOVAC IZ EKONOMIJE ,DR.PROPAST,KAKO GA POGRDNO ZOVU, UPOZORIO JE MOCNIKE SVETA STA CE NAM SE DESITI ZBOG CARINSKIH I EKONOMSKIH RATOVA AMERIKE I KINE -GURNUCE SVET U RECESIJU I SVETSKU EKONOMSKU KRIZU!!! EVROPA SE SAD ISTO SA AMERIKOM BORI A I EMBARGO RUSIJI NECE DOVESTI DO PROCVATA SIGURNO!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke