• 10

Smenjen direktor (78) "Novi Sad - gasa" posle 30 godina: Šta to znači za poslednju društvenu firmu

Novi direktor je Milan Đukić

  • 10

Dugogodišnji direktor društvenog preduzeća "Novi Sad - gas" Jovo Vujanović (78), smenjen je sa te funkcije posle 30 godina provedenih na čelu ove novosadske firme, saznaje 021.

U Agenciji za privredne registre je kao novi direktor upisan Milan Đukić (45).

Kako saznaje 021, "Novi Sad - gas" je dugo u blokadi i sa ogromnim dugovanjima prema Srbijagasu od skoro 9 milijardi dinara, pa će nakon smene Vujanovića uslediti i preuzimanje od strane nacionalne gasne kompanije. Pečati firme su oduzeti, kao i dokumentacija.

Nakon promena koje su usledile, za danas je bila zakazana sednica Skupštine novosadskog preduzeća, odmah je potom i otkazana. Radnici su se uskomešali, a reporter 021 je zatekao njih nekolicinu u dvorištu. Većina nije bila raspoložena za razgovor, ali je jedan od prisutnih rekao da mora da se "menja sistem" i da od ponedeljka počinju sa novim načinom rada.

Iako zvaničnih izjava nema, izvori 021 navode da će nakon ovog poteza novosadski distrubuter gasa uskoro izaći iz blokade. "Svi radnici ostaju da rade, a preduzeće će posle dve godine izaći iz blokade i nastaviti normalno da radi u interesu svojih korisnika, odnosno potrošača", kaže izvor 021.

"Novi Sad - Gas" je poslednje društveno preduzeće u Srbiji sa osamdesetak zaposlenih. Osnovano je 1976. godine i kao osnovnu delatnost ima distribuciju gasovitih goriva gasovodom, odnosno distribuciju prirodnog gasa i javno snabdevanje gasom.

Firma je do 1997. godine poslovala kao javno komunalno preduzeće, da bi na sednici Upravnog odbora bila doneta odluka da ono postane društveno preduzeće, što je Skupština grada tada proglasila nezakonitim, ali nejasan status društvenog preduzeća do danas nije promenjen.

Jovo Vujanović je bio direktor od 1989. godine.

Milan Đukić je magistar pravnih nauka i dugogodišnji izvršni direktor za pravne, kadrovske i opšte poslove u Srbijagasu. Javnosti je poznat i kao predsednik RK Vojvodina.

(Telegraf.rs/021

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gera

    19. oktobar 2019 | 13:05

    Nedodirljivi je konačno sklonjen, ali iza njega ostadoše rođe i rođaci.

  • Ambrozije

    19. oktobar 2019 | 13:04

    Lele kukavna vam majka, sada će tek da propadate, smeniste čoveka u cvetu mladosti. A di sam ja ono kreno....

  • Srdjan

    19. oktobar 2019 | 14:08

    Jel ide na robiju??? Mogu da zamislim koliko je para maznuo za 30 godina.... A rodbina zaposlena, jel i oni idu za njm???

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>