• 10

Prodat bivši gigant i ponos SFRJ: Otišao upola cene - samo milijardu dinara

Industrija motora Rakovica AD u stečaju prodata je za 1,1 milijardu dinara.

  • 10

Nekadašnji industrijski gigant SFRJ kupio je konzorcijumu koji čine Institut za izgradnju grada i akcionarskom društvu Hempro iz Beograda.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je 30. septembra organizovala prodaju IMR-a metodom javnog prikupljanja ponuda. Odbor poverilaca doneo je odluku o prihvatanju ponude 15. oktobra ove godine.

Vrednost Industrije motora procenjena je na 2,9 milijardi dinara (2. 931.478. 556,72), a prihvaćena je ponuda u visini od 1,1 milijardu dinara (1.100.100.000).

Procenjena vrednost od 2,93 milijarde dinara odnosi se na sedam pogona, magacine, skladišta površine 75.997 kvadratnih metara, i druge objekte.

"U paketu" je i celokupna oprema fabrike za proizvodnju motora, traktora i kabina, alati i zalihe materijala za proizvodnju...

Industrija motora Rakovica, nekadašnji proizvodni gigant upošljavao je više od 7.000 radnika. IMR je u stečaju od 4. aprila 2017. godine.

Video: Fabrički dimnjaci pali kao dlanom o dlan

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    A šta čini Đilas, hahahahha

  • Marko

    Koliko je to u evrima ?

  • Mi

    I kad se sve rasproda onda cemo da pasemo travu i naravno pokorne sluge za minimalac

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke