• 1

Kompjuter 522 dinara, telefon 200: Rasprodaja u propaloj srpskoj firmi

Privredni sud u Zrenjaninu oglasio je prvu javnu prodaju pokretne imovine propalog zrenjaninskog preduzeća MIP. Zanimljivo je da među stvarima za prodaju ima i raritetnih primera tehnike iz prošlog veka

  • 1

Privredni sud u Zrenjaninu oglasio je prvu javnu prodaju pokretne imovine propalog zrenjaninskog preduzeća MIP, u vrednosti 3,9 miliona dinara, za 29. oktobar u prostorijama nekada uspešnog preduzeća, a najskuplje stavke na podugačkom spisku za prodaju su drveni hangar, procenjen na 1,9 miliona dinara, i hala plastifikare, čija vrednost je oko 1,5 milion dinara.

Zanimljivo je da među stvarima za prodaju ima i raritetnih primera tehnike iz prošlog veka, kao što su video-rekorder i kompjuter "pentijum" po početnoj ceni od 522 dinara, telefonski aparati po ceni od 200 dinara, slike, ogledala, drveni stolovi, stolice, merdevine, police po bagatelnim cenama.

Inače, MIP je nastao 1949. godine, dve decenije je funkcionisao u sklopu građevinskog giganta "GIK Banat", a od 1989. godine uspešno je kao samostalna firma izvodio radove na objektima u Panami, Nemačkoj, Tanzaniji, Rusiji, Austriji, Kuvajtu. Nesrećno vreme tranzicije ipak nije uspeo da preživi, i doživeo je sudbinu GIK "Banat" i drugih propalih zrenjaninskih privrednih kolektiva.

(Telegraf Biznis/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>