• 2
 ≫ 

Mihajlovićeva Novovarošanima: Čuvajte Zlatar, da ne bude kao Zlatibor

 ≫ 

"Moja poruka vama je da sačuvate Zlatar, da ne bude kao Zlatibor. Neka se ne naljute Zlatiborci, ali da bude lepši od Zlatibora, da ostane uređen, a da dovede nove turiste"

  • 2
Zorana Mihajlovic, Nova Varos

Foto: MGSI/Mileta Mircetic

Za četiri godine u rehabilitaciju putne infrastrukture u Zlatiborskom okrugu uložene su 3,2 milijarde dinara, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović koja je posetila sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem opštinu Nova Varoš i sa rukovodstvom opštine razgovarala o infrastrukturnim projektima, ali i unapređenju rodne ravnopravnosti.

Kako je istakla ministarka, u ovoj i narednoj godini u održavanje drumske infrastrukture u Novoj Varoši biće uloženo blizu jedne milijarde dinara.

- Pored puteva, danas smo razgovarali i o energetskoj i komunalnoj infrastrukturi u ovom kraju. Moja poruka vama je da sačuvate Zlatar, da ne bude kao Zlatibor. Neka se ne naljute Zlatiborci, ali da bude lepši od Zlatibora, da ostane uređen, a da dovede nove turiste - rekla je ona.

Zorana Mihajlovic, Nova Varos

Foto: MGSI/Mileta Mircetic

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, rekao je da pristup da ministarstva presele svoje kancelarije u opštine van Beograda karakteriše ovu Vladu koja ne pravi razliku između malih i velikih gradova.

- Imamo izuzetnu saradnju sa opšinom. Uspostavili smo kvalitetnu sportsku i omladinsku infrastrukturu i obnovili većinu sportskih terena. Cilj nam je da podignemo sportske kapacitete opštine kako bismo dalje razvijali i sportski turizam - rekao je Udovičić.

Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš, zahvalio je potpredsednici Mihajlović, rekavši da je sastanak bio konstruktivan i uspešan u cilju stvaranja moderne i lepe Nove Varoši.

- Nova Varoš je strateški opredeljena za razvoj turizma. To nije moguće bez razvoja infrastrukture i krenuli smo u rekonstrukciju i izgradnju više putnih pravaca. Pre svega put od Branoševca do Zlatara, a sledeće godine i kružnog toka, puta od Špilova do Ivanjice, Кokinog Broda do Jarmovca, ali i Кarađorđeve ulice u gradu - rekao je on.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>