• 67
 ≫ 

Nemački ministar privrede u Srbiji: Nisu znali za vas, sada rastete brže od Nemačke

 ≫ 

Nemački ministar kaže da se Srbija danas daleko više uvažava, zahvaljujući reformskim naporima

  • 67
Aleksandar Vucic, Peter Almajer

Foto: Tanjug/Filip Krajinčanić

Srbija je, u vreme kada sam kao advokat radio na vizama (viznoj liberalizaciji), bila za mnoga preduzeća nepoznata. Sada su šanse za razvoj zemlje tu i te šanse se koriste. Imate impresivni rast od 4 odsto, nešto više nego što mi u Nemačkoj očekujemo, rekao je nemački ministar za privredu i energetiku Peter Altmajer.

Nemačka privreda želi da mladoj generaciji ponudi budućnost, istako je on.

- Poštujemo Srbiju i želimo da doprinesemo njenoj boljoj budućnosti - rekao je Atmajer posle potpisivanja dva sporazuma o saradnji između vlada Nemačke i Srbije.

nemac

Foto: Printscreen

Altmajer kaže da se Srbija danas daleko više uvažava, zahvaljujući reformskim naporima predsednika i Vlade. On je ocenio da se saradnja Nemačke i Srbije poslednjih godina značajano pokrenula, narasla.

On je podsetio da nemačka preduzeća direktno ili indirektno u Srbiji obezbeđuju 60.000 radnih mesta, a da su reforme omogućile stvaranje bolje poslovne klime, a tu je, kaže, i veliki napredak u oblasti obrazovanja.

- Želim da kompanijama čestitam na potpisanim sporazumima i da vas uverim da ćemo učiniti sve sa naše strane da vas podržimo - rekao je nemački ministar.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>