• 69
 ≫ 

Vučić: Dvadeset Srba se vraća iz Vankuvera da radi u nemačkom MTU u Pančevu

 ≫ 

Dve važne investicije stižu u Srbiju

  • 69
Aleksandar Vucic, Peter Almajer

Foto: Tanjug/Filip Krajinčanić

Dvadesetak Srba se vraća iz Vankuvera da radi u nemačkoj fabrici MTU koja će biti otvorena u Srbiji, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je na sastanku sa nemačkim ministrom privrede rekao da će ti ljudi, sa nemačkim platama ovde živeti bolje.

- Neki ljudi se vraćaju, ali i dalje ima mnogo više onih koji odlaze - rekao je on.

Kako je istakao, pitanje odliva radne snage je "veoma važno pitanje za nas. Imamo veliki odliv stanovnika, i to mladih ljudi".

- Mali smo, borimo se da sačuvamo ljude koliko možemo, a da sačuvamo naše makroekonomske pokazatelje - istakao je.

Vučić je istakao je da su u Beogradu potpisana dva važna sporazuma u prisustvu ministra privrede Petera Altmajera, koji donose značajne investicije u vrednosti od 300 miliona evra.

- Ugovorom sa kompanijom Brose predviđeno je da ta kompanija otvori prelepu fabriku u Pančevu, u kojoj će biti zaposleno više od 1.000 ljudi, od kojih 400 visoko obrazovanih - objasnio je on.

Vučić je, na konferenciji za štampu naglasio da taj sporazum znači život i posao ne samo u Pančevu, već i okolini, a time i više novca za kasu Pančeva.

Zahvalio se nemačkoj kompaniji što je izabrala Srbiju i dodao da će prosečna bruto plata u toj fabrici iznositi 2.700, a neto 1.700 evra.

Vučić se zahvalio i kompaniji MTU, sa kojom je potpisan ugovor koji je od velikog značaja zbog dualnog obrazovanja.

- Kod nas će MTU prvo da popravlja i održava motore za avione, a školovanje za radnike koji procenjuju da li će izdržati motori let traje tri godine. Za to pripremamo ovu decu - kazao je on.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    22. oktobar 2019 | 22:22

    Ko se bre vraca,pogledajte svako jutro red samo ispred Nemacke ambasade

  • Сварог

    22. oktobar 2019 | 19:04

    Бла,бла,бла и даље људи одлазе колико се добро трудите да их задржите!!!

  • dragan

    23. oktobar 2019 | 00:29

    Svaka investicija u proizvodnom sektoru je odlicna pogotovo ako je iz EU. Najveci problem je sto vecina radne snage radi za platu maksimalno 50 hiljada dinara i ne vidi perspektivu u Srbiji. Menadzeri i rukovodstvo imaju plate od nekoliko hiljada eura sto je i njihovo pravo pa na osnovu toga i bude privlacna prosecna plata...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>