• 0
 ≫ 

Vučić: Za Folksvagen neke zemlje skočile istog dana. Mi nudimo više nego oni zajedno, ali smo ćutali

 ≫ 

"Nije u redu koristiti priliku kada je neka zemlja u nezavidnom položaju, a nisu ni oni deca", kaže Vučić.

  • 0
Aleksandar Vucic, Peter Almajer

Foto: Tanjug/Filip Krajinčanić

Koliko god neko ponudio za VW, Srbija može da ponudi više, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na zajedničkoj konferenciji za štampu sa nemačkim ministrom privrede Peterom Altmajerom.

Kako je istako, Srbija se do sada nije oglašavala jer je poštovala i nemačku kompaniju ali i zemlju "koja je u teškim trenucima".

On je na pitanje da prokomentariše kako bi Srbija mogla eventualno da pridobije Folksvagen sada kada je ta kompanija povukla odluku o ulaganju u Tursku, rekao da se Srbija nije oglašavala iz poštovanja.

- Videli ste kako su neki skočili istog dana. Mi nećemo tako. Ponudili smo više nego te druge zemlje, a ako treba i još više ćemo. Da li imamo šansu kao jedina zemlja koja nije u EU je druga stvar - rekao je.

On je dodao da je Srbija već ponudila u novcu maksimalno predviđenu državnu pomoć od 258,5 miliona evra. Objasnio je i da nemačka vlada ne može da vrši bilo kakav pritisak na tu kompaniju, ali je zamolio Altmajera da prenese Folsksvagenu da će Srbija ponuditi za tu investiciju bolje uslove od drugih.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>