• 4

I nemački mediji o Folksvagenu: "Zavisi"

"VW ostavlja sebi otvorenim dalje mogućnosti", pišu nemački mediji

  • 4

Nemački dnevnik "Velt" piše da će projekat izgradnje Folksvagenove (VW) fabrike u Turskoj zavisiti od daljeg razvoja političke sutuacije u vezi sa turskom ofanzivom u Siriji.

List podoseća da je VW privremeno stavio "na led" planove za otvaranje fabrike u Turskoj nakon što je turska vojska započela vojnu intervenciju u Siriji.

- Pratimo razvoj događaja. Planovi za Tursku su trenutno na čekanju. Ne tražimo aktivno alternativne lokacije - prenosi "Velt" jučerašnju izjavu šefa proizvodnje Folksvagena Andreasa Tostmana, i ocenjuje da, u zavisnosti od daljeg političkog razvoja, VW ostavlja sebi otvorenim dalje mogućnosti.

Za realizaciju novog proizvodnog pogona VW ima još dosta vremena, što, kako ističe "Velt“, ostavlja mogućnost da se, u slučaju problema, donese odluka o izgradnji fabrike na drugom mestu, na primer u istočnoj Evropi, bez da dođe do većih problema sa proizvodnjom.

Dodaje da je planirano da proizvodnja automobila VW Pasat i Škode Superb u novom pogonu počne 2022.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hmm....

    Svi hoće kod nas zbog bescarinskog izvoza u Rusiju..

  • Johan

    Pa nece gestapov ni u Tursku ni u Srbiju on trazi sigurno podrucje a mi smo kao golub prevrtac ocemo da sedimo na dve stolice uvlacimi se Rusima a okrecemo leda zapadu a sve potice sa zapada od Rusije bas nista pametno

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke