• 0

Mali akcionari Kraša konačno imaju prvu ponudu na stolu, šta će sada Šaranović?

Nameru za preuzimanje su najavili u septembru, nakon čega se u trku za Kraš nenadano uključio i srpski preduzetnik Nebojša Šaranović

  • 0

Hrvatska agencija za nadzor finansijskih usluga (HANFA) saopštila je da odobrava objavljivanje ponude Mesne industrije Pivac za preuzimanje konditorske kompanije Kraš.

- Mali deoničari Kraša napokon imaju prvu ponudu na stolu - izveštava portal Poslovni.hr, dodajući da Pivci nude 430 kuna po deonici (57,7 evra) i da žele da Kraš krene u akvizicije.

Mesna industrija Braća Pivac je, kako se precizira u tekstu, u utorak pred samo zatvaranje Zagrebačke berze objavila na berzi ponudu za preuzimanje Kraša.

Nameru za preuzimanje su najavili u septembru, nakon čega se u trku za Kraš nenadano uključio srpski preduzetnik Nebojša Šaranović i njegova firma Kappa Star, podseća Poslovni.

Dalje se dodaje da je HANFA Pivcima dala “zeleno svetlo” za objavljivanje ponude uz napomenu da je ponuđena cena određena u skladu sa Zakonom o preuzimanju deoničarskih društava.

- Pitanje je kako ce Pivci braniti ponuđenih 430 kuna za deonicu koja je juče završila trgovanje na 1.050 kuna (240,9 evra) - navodi portal.

U ponudi MI Braća Pivac izražava se uverenje da Kraš ima snažan potencijal da, uz dalja ulaganja, postigne znatno bolje poslovne rezultate, te zadrži i dodatno ojača svoj položaj na domaćem, regionalnom i svetskom tržištu, kao i da postane jedno od najznačajnijih preduzeća u sastavu njihove grupe.

Između ostalog, Pivci kažu da bi im, preuzmu li Kraš, fokus bio i na novim akvizicijama, ali i da aktuelnu Upravu ne bi menjali dok joj traje mandat, prenosi Poslovni.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke