• 26

Penzije od januara prema "švajcarskom modelu": Ovako će biti usklađivane

Pimenjivanje prema "švajcarskom modelu" počinje od 1. januara 2020. godine

 • 26

Vlada Srbije utvrdila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i prosledili Narodnoj skupštini na usvajanje.

Izmenama zakona, prema "švajcarskom modelu", penzije počev od 1. januara 2020. godine biće usklađene u procentu koji predstavlja zbir polovine procenta rasta potrošačkih cena i polovine procenta rasta zarada bez poreza i doprinosa.

Penzije će se usklađivati na osnovu podataka organa nadležnog za poslove statistike o kretanju prosečne zarade zaposlenih bez poreza i doprinosa na teritoriji Republike Srbije i kretanju potrošačkih cena za prethodnih 12 meseci, računajući unazad, počev od meseca juna prethodne kalendarske godine, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijma.

Video: Vučić: I ove godine ćete imati novi rast penzija i plata u javnom sektoru

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • ljubisa dodic

  da li to znaci ako je inflacija za potrosacku korpu 1000 dinara jednako pokriti penzioneri sa povisicom od 555 dinara i oni koji su mogli i najvise da pokradu drzavu jihovom povisicom od 7000 dinara vise od polovine penzije minimalnepenzije

  1
  0

  Podelite komentar

 • Nena

  Ajde bre kakve penzije za godinu 500di ali aki jos manje da budu trazili ste gledajte

  1
  0

  Podelite komentar

 • nikolas

  NAZALOST SVUGDE U SVETU STE KAD ODETE U PENZIJU PA IAKO STE RADILI I 50 GODINA -JE.ENA STRANKA !!!!

  4
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke