• 0

Kraj neizvesnosti oko Kraša: Šaranović nudi dva i po puta više od Pivaca?

Posle ponude Mesne industrije "Braća Pivac" za preuzimanje konditorske kompanije "Kraš" po ceni od 430 kuna po akciji, na hrvatskoj berzi je objavljena ponuda neimenovanog ponuđača po ceni od čak 1.050 kuna.

  • 0
Logo Kras Foto: Promo

Ponuda, koja je gotovo dva i po puta veća cena od one koju je podnela mesna industrija "Braća Pivac", se odnosi na 80.000 pojedinačnih akcija, što iznosi pet odsto ukupnog broja. Sredstva za ovu transakciju su već deponovana i svi akcionari mogu da prodaju akcije, bez bilo kakvog udruživanja.

Prema izvorima i na osnovu dešavanja u prethodnih mesec dana, velika je verovatnoća da cenu od 1050 kuna nudi kompanija "Kappa Star Limited", koja je u prethodnom periodu stekla 23,97 akcija "Kraša". Kupovinom dodatnih akcija, ova kompanija bi stekla 30 odsto akcija, o čemu se prethodnih dana dosta govorilo u javnosti. Nastavljujući da akcionarima nudi ovu visoku cenu, daje se zaključiti da ponuđač, ukoliko je u pitanju "Kappa Star Limited", ima ozbiljne namere kada je ova kompanija u pitanju.

Nebojša Šaranović, vlasnik "Kappa Star Limited" grupa, i dalje je nedostupan za bilo kakav komentar na temu kupovine akcija "Kraša" i dešavanja na Zagrebačkoj berzi.

Da podsetimo, Hanfa (Hrvatska agencija za nadzor finansijskih usluga) je odobrila ponudu "Braće Pivac" za preuzimanje zagrebačke kompanije Kraš, nakon što je Mesna industrija iz Vrgorca pred samo zatvaranje Zagrebačke berze u utorak objavila ponudu o preuzimanju.

Imajući u vidu da je neimenovani ponuđač ponudio značajno veću cenu akcija, može se očekivati da će doći do novih promena u vlasničkoj strukturi, te je moguće da će "Kappa Star Limited" grupa postati većinski akcionar, tvrde stručnjaci.

(Telegraf Biznis/Večenje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>