• 0

Oglašena nova prodaja JAT tehnike, početna cena 10 mil evra

Procenjena vrednost "Jata" na poslednji dan prošle godine iznosila je 20.499.814 evra, a početna cena na javnom nadmetanju iznosi 50 odsto vrednosti preduzeća, odnosno 10.249.907 evra.

  • 0

Ministarstvo privrede ponovilo je javni poziv za prikupljanje ponuda za kupovinu preduzeća JAT tehnika iz Surčina, a početna cena iznosi 10,2 miliona evra.

Prethodno je resorno ministarstvo 11. oktobra ove godine poništilo postupak privatizacije.

Zainteresovani mogu da pošalju prijave do 12. novembra ove godine, a koverte sa ponudama biće otvorene dva dana kasnije u prostorijama resornog Ministarstva u Beogradu.

Da bi učestvovali u kupovini, potencijalni kupci moraju da kao pretežnu delatnost obavljaju delatnost održavanja i opravke vazduhoplova i to najmanje poslednjih pet godina u kontinuitetu. Takođe, potrebno je da su u 2018. godini ostvarili samostalno ili na konsolidovanom nivou poslovni prihod od najmanje 40.000.000 evra, kao i da imaju kapacitet za bazno održavanje i opravku vazduhoplova...

Kupac mora da poseduje sertifikate za bazno i linijsko održavanje aviona tipa Bombardier i Embraer i to najmanje poslednjih pet godina u kontinuitetu, i da poseduje sertifikate za bazno i linijsko održavanje za minimum tri od četiri aviona tipa B737CL, B737NG, A320 Series i ATR 42/72 i to najmanje poslednjih pet godina u kontinuitetu.

Uslov su i sertifikati za bazno i/ili linijsko održavanje aviona tipa B737 MAX i A320 Series NEO.

Predmet prodaje inače čini udeo od 95,4093 procenata ukupnog kapitala u vlasništvu Republike Srbije, udeo od 2,7273 odsto u vlasništvu Republičkog fonda za PIO, zatim 1,0804 posto koje drži Republički zavod za zdravstveno osiguranje, i drugih...

Ministarstvo privrede objavilo je 24. juna prvi Javni poziv, a početna cena na javnom nadmetanju iznosila je 100 odsto procenjene vrednosti kapitala, odnosno 20,4 miliona evra.

Odlukom Ministarstva privrede od 1. avgusta ovaj postupak je proglašen neuspešnim.

Drugi poziv objavljen je zatim 2. septembra a kako su naveli nadležni, "tokom trajanja postupka, ustanovljeno je da postoje određena pitanja u vezi sa sprovođenjem postupka privatizacije koja je potrebno prethodno razmotriti i rešiti kako bi se ovaj postupak sproveo na ispravan i efikasan način".

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>