• 0
 ≫ 

Klimatski aktivisti "prete" modnoj industriji, evo šta H&M ima da kaže na to

 ≫ 

Modna industrija je u poslednjih nekoliko godina u velikoj meri na udaru jer proizvodi čak 10 odsto ukupnog broja gasova koji izazivaju efekat staklene bašte kroz proizvodnju. Uz to, utiče na zagađenje vode, povećavanju količine tekstilnog otpada i nejednake uslove za rad

  • 0

Rastući trend održivog kupovanja podstiče promene u svetu mode, upozorio je direktor H&M i naveo da je to "društvena"pretnja. Karl Johan Person, treći u svojoj porodici koji vodi ovu kompaniju, rekao je za Blumberg da je zabrinut zbog protesta koji ohrabruju kupce da "prestanu da rade neke stvari, da prestanu da kupuju, da prestanu da lete".

- Da, to može da dovede do malih posledica po okolinu, ali će imati užasne društvene posledice - rekao je on.

Modna industrija je u poslednjih nekoliko godina u velikoj meri na udaru jer proizvodi čak 10 odsto ukupnog broja gasova koji izazivaju efekat staklene bašte kroz proizvodnju. Uz to, utiče na zagađenje vode, povećavanju količine tekstilnog otpada i nejednake uslove za rad.

- Klimatski problemi su neverovatno važni. To je ogromna pretnja i svi treba da je uzmemo za ozbiljno, političari, kompanije, pojedinic. U isto vreme, uklanjanje siromaštva je cilj koji jep podjednako toliko važan - rekao je on.

On je rekao da modna industrija treba da se zalaže za održovost, ali takođe i da mora da nastoji da nastavi sa prodajom.

- Moramo da smanjimo uticaj na prirodu. Istovremeno, moramo da nastavimo sa stvaranjem poslova, razvojem zdravstvenog sistema, a sve to dolazi sa ekonomskim rastom - dodao je on.

Video: Goli upali na sred sednice parlamenta o Bregzitu! Da to su ekolozi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>