• 0
 ≫ 

Brnabić na Drugom međunarodnom sajmu uvoza EKSPO u Kini: Susret i sa Si Ðinpingom

 ≫ 

Tokom zvanične posete, od 3. do 7. novembra, predsednica Vlade će se sastati sa predsednikom NR Kine Si Ðinpingom i boraviti u Šangaju i Hangdžou

  • 0
Ana Brnabić, premijerka Srbije Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Učešće srpske delegacije na predstojećem Drugom kineskom međunarodnom sajmu uvoza EKSPO daće snažan impuls trgovinskoj i ekonomskoj saradnji dve države i to je jedinstvena prilika za srpske privrednike da povećaju svoje prisustvo i plasman proizvoda na kinesko tržište, uverena je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je danas razgovarala sa ambasadorkom NR Kine u Srbiji Čen Bo o poseti NR Kini i učešću na EKSPO-u. Tokom zvanične posete, od 3. do 7. novembra, predsednica Vlade će se sastati sa predsednikom NR Kine Si Ðinpingom i boraviti u Šangaju i Hangdžou.

Predsednica Vlade je izjavila da poziv Si Ðinpinga predstavlja veliku čast Republici Srbiji i da odražava najviši nivo saradnje i poverenja dve države.

- Građani Srbije već osećaju benefite uzajamno korisne saradnje sa NR Kinom. Opredeljenje Vlade Republike Srbije je da se praktična saradnja dve države dalje unapredi zajedničkim projektima u oblastima infrastrukture, inovacija, informacionih tehnologija, digitalnih usluga i obrazovanja - rekla je Brnabić i istakla da će svoju posetu Kini iskoristiti da privuče nove kineske investicije u ovim sektorima.

Premijerka Ana Brnabić i ambasadora Kine Čen Bo Ana Brnabić sa ambasadorkom NR Kine u Srbiji Čen Bo-Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Brnabić naglasila je važnost inicijative "Pojas i put", i učešće Srbije u ovoj inicijativi, koja kroz međusobno povezivanje zemalja učesnica doprinosi bržem ekonomskom razvoju, saopštio je kabinet predsednice Vlade Srbije.

Ambasadorka Kine istakla je da je poseta predsednice Vlade Kini veoma važna za dalje jačanje bilateralnih odnosa dveju država, naglašavajući da srpsko-kineski odnosi napreduju upravo zahvaljujući stalnom dijalogu i uzajamnim posetama zvaničnika naših zemalja.

Ona je naglasila važnost saradnje sa Srbijom i kroz mehanizam "17+1", koja omogućava realizaciju velikih infastrukturnih projekata i povezivanje ekonomija regiona, čime se doprinosi i bržem ekonomskom razvoju svih partnera

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>