• 7

Vraćate se u Srbiju? Znate li kako se otvara račun u banci?

To je samo jedno od pitanja na koje možete pronaći odgovor

  • 7

Narodna banka Srbije objavila je Finansijski vodič za povratnike, građane koji se vraćaju u Srbiju, a koji objašnjava kako se na njih odnose devizni propisi države.

U vodiču se nude informacije kako da se otvori ili zatvori račun u banci u Srbiji, prenese novac iz inostrane banke u banku u našoj zemlji, i drugo.

Kako se navodi u ovom dokumentu, Finansijskim vodičem za povratnike NBS nastoji da unapredi informisanost naših građana koji žele da se vrate u Srbiju, a kako bi se stvorili uslovi za njihov lakši povratak i bržu integraciju, kao i za raspolaganje njihovim novcem.

- Cilj Finansijskog vodiča jeste da se na jednom mestu, jednostavno i sveobuhvatno, pruže informacije u vezi s većinom pitanja iz oblasti deviznog poslovanja koje su značajne za povratak naših građana iz inostranstva - kažu u NBS.

Kako se navodi, povratnikom se smatra lice koje je boravilo u inostranstvu duže od godinu dana i koje se vraća u Srbiju, a pre svega lice koje se iselilo iz RS i koje je boravilo u inostranstvu na osnovu dozvole stalnog boravka ili drugog odgovarajućeg dokumenta.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 10.4.

    Ti koji se vraćaju su inkognito jer bježe od zakona, ne vidim drugi logičan razlog zašto bi se vratio.

  • Neko

    Oni koji su zaista uspesni i koji su uspeli ni ne vracaju se, nemaju cega ni da se boje. Supalj zveci...uzeti u obzir godine boravka u zemlji iz koje se neko vraca, radni staz i da li je zaista mogao da stekne novcana sredstva koja sada kao "dobar" i "uspesan" vraca u nasu zemlju

  • Kiza

    Ko se bre vraca? To samo na pinku i rts-u mozes da vujes a stvarnost je daleko od toga

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke