• 3
 ≫ 

Otvorena fabrika nemačke kompanije „B+B Thermo-Technik GmbH“ u Subotici

 ≫ 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban otvorili su danas u Subotici fabriku nemačke kompanije „B+B Thermo-Technik GmbH“ za proizvodnju termotehničkih senzora, koja će, kako je najavljeno, zaposliti 100 radnika

  • 3
Predsednik Mirović na otvaranju fabrike B+B Sensor Solutions d.o.o. u Subotici iz Foto: Pokrajinska vlada

Reč je o investiciji vrednoj milion evra.

– Fabrike koje vidimo danas, ovde u Industrijskoj zoni u Subotici, simboli su privredne saradnje sa zemljama iz celog sveta. Spremni smo za nova direktna ulaganja u zonama koje smo izgradili i opremili širom AP Vojvodine. Cilj nam je da stopa nezaposlenosti u AP Vojvodini bude ispod 8 procenata i to će biti naš najznačajniji rezultat – naglasio je Mirović.

Unutrašnjost fabrike B+B Sensor Solutions Foto: Pokrajinska vlada

Kako je predsednik Pokrajinske vlade rekao, Nemačka prednjači u ulaganjima na teritoriji AP Vojvodine i to je za nas veoma važno, što zbog zapošljavanja naših ljudi, što zbog tehnologije koja stiže sa nemačkim kompanijama.

– Dosadašnja nemačka ulaganja u AP Vojvodini dostigla su 1,4 milijarde evra, a trenutno radi oko 50 nemačkih kompanija koje zapošljavaju više od 60.000 radnika u našoj zemlji, a od toga 22.000 radnika u AP Vojvodini – istakao je Mirović.

Gradonačelnik Laban je naveo da je u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ i Slobodnoj zoni trenutno radno angažovano više od 6.000 ljudi i da je u u tri velike nemačke kompanije: „Simensu“, „Norma grupi“ i „Kontinentalu“, ne uključujući oko 400 zaposlenih u „Dunkermotorenu“ koji je postao deo američke grupacije „Ametek“, zaposleno nešto više od 4.000 radnika.

Otvaranje fabrike „B+B Sensor Solutions“, dodao je, bitno je za grad Suboticu, jer pored novih radnih mesta znači i dovođenje novih tehnologija i znanja, ali je veoma važno i za sigurnost i bolji životni standard 15 naših sugrađana zaposlenih u ovoj fabrici, kao i za njihove porodice.

Predsednik Mirović na otvaranju fabrike B+B Sensor Solutions d.o.o. u Subotici (19) Foto: Pokrajinska vlada

– Drago mi je što kompanija posluje na gotovo istim principima na kojima je baziran i naš stav kada je reč o poslovanju u Slobodnoj zoni: shvatiti i razumeti šanse, poslovati kvalitetno i stvoriti poverenje partnera uz kontinuriano uvođenje inovacija u poslovanju. Nakon ’Dunkermotorena’ koji će uskoro obeležiti deset godina rada u Subotici i kompanije ’Bojsen’ koja gradi svoj proizvodni pogon, 'B+B Sensor Solutions' je treća kompanija koja je u naš grad došla iz iste oblasti u Nemačkoj – Švarcvalda. Ta činjenica najbolji je pokazatelj da se dobar glas o Subotici daleko čuje – istakao je Bogdan Laban.

Iako je u pitanju mala kompanija, podvukao je gradonačelnik Laban, za Suboticu je njen dolazak veliki kompliment, jer je poznato da su male porodične kompanije mnogo obazrivije u biranju lokacija za svoju investiciju i da dolaze samo tamo gde procene da su rizici poslovanja zanemarljivi.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban na otvaranju fabrike Foto: Pokrajinska vlada

Direktor „B+B Sensor Solutions d.o.o“ u Subotici Danijel Špehar izjavio je da je danas veliki dan za ovu kompaniju, jer su joj, kako je rekao, dolaskom u Srbiju, u AP Vojvodinu, otvorene mnoge poslovne mogućnosti i pružena prilika za upoznavanje mladih stručnjaka koje imamo, a u planu je i premeštanje proizvodnih linija iz Kine u našu zemlju.

Otvaranju fabrike prisustvovali su i savetnik predsednika Republike Srbije za privredu Jorg Heskens i prva sekretarka i šefica Odseka za ekonomsku saradnju Ambasade SR Nemačke Leoni Rajmers.

Kompanija „B+B Thermo-Technik GmbH“ posluje od 1984. godine sa sedištem u Nemačkoj, a proizvodne pogone, pored Subotice, ima i u Holandiji, Kini i Hongkongu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>