• 8

Ponovo se raspisuje oglas za prodaju Sava centra

Kupac će imati obavezu da zadrži namenu ovog objekta

  • 8

Oglas za prodaju beogradskog centra "Sava" biće raspisan za desetak dana, piše "Politika".

Kupac će, kako navodi beogradski dnevnik, imati obavezu da zadrži namenu ovog objekta, a obavezujuća stavka biće i da u njegovu obnovu uloži 40 miliona evra.

List piše, pozivajući se na neimenovane upućene izvore, da grad želi da se "reši" tog kongresnog centra zato što mu donosi gubitke od oko tri miliona evra godišnje koji se pokrivaju iz budžeta.

Tim povodom se oglasio i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je potvrdio da će Grad uskoro objaviti tender za prodaju i istakao da je Beogradu potreban rekonstruisan i moderan kongresni centar što bi otvorilo prostor za izgradnju najmanje 5-6 hotela visoke kategorije.

- Grad će od budućeg kupca, osim plaćanja za kupovinu ovog kongresnog centra, tražiti da se obaveže da će se u objektu, koji je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika, obavljati pretežno kongresnu delatnost što znači da nema promeme namene i da u rekonstrukciju objekta uloži ne manje od 40 miliona evra - naveo je on u objavi na Fejsbuku.

Kako je rekao, sve zakonom propisane aktivnosti oko procedure za objavljivanje tendera za prodaju Sava centra privode se kraju.

- Čim to bude završeno tender će biti objavljen - napisao je zamenik gradonačelnika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    Krece muljaza...

  • Proleter

    Nisam zainteresovan.

  • Života

    Zna se koja će "kompanija" da uzme u svoje kandže SC... Graditelji naši

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke